Our Choice: Al Gore brengt iPhone-app over klimaatverandering uit

Na An Inconvenient Truth praat Al Gore de kijker opnieuw bij over de problemen van klimaatveranderingen. Our Choice is een deftige iPhone en iPod touch-app vol met content en indrukwekkende techniek, waaronder dertig infografieken waar je zelf mee kan spelen.

iPhone Al Gore Our Choice Harvesting the WindOur Choice is een nieuw interactief magazine van milieuactivist en Amerikaans vice-president Al Gore op de iPhone, iPod touch en iPad. Het bevat tekst en uitleg, 250 foto’s, vijftig minuten aan documentairevideo’s en dertig grafieken en tabellen waar je zelf mee kan spelen. Met Our Choice wil Al Gore iedereen nogmaals wijzen op de problematiek van de klimaatverandering, maar ook bij hem gaat voor niets de zon op: de universele app kost vier euro en dat is de introductieprijs. “Our Choice gaat verder waar An Inconvenient Truth ophield“, zegt Gore in de videopresentatie van zijn nieuwe kindje.

Our Choice gaat over de relatie tussen milieu en economie, behandelt verschillende vormen van ‘schone’ energie en blikt terug en vooruit. Je kan elke foto en video bij een tekst vastpakken en vergroten, maar ook met een pinch-beweging verkleinen en verslepen, om ‘m bijvoorbeeld in een hoekje te houden naast een tekst. Het is misschien nergens voor nodig maar de techniek is erg indrukwekkend. Ook de indeling van de hoofdstukken is glashelder. Je scrollt fullscreen tussen de hoofdstukken/ artikelen. Als je stil staat bij eentje, verschijnen aan de onderkant van het scherm de pagina’s in dat hoofdstuk die je makkelijk kan vergroten. Vanuit die pagina kun je weer fullscreen tussen pagina’s scrollen.

iPhone Al Gore Our Choice booreiland met grafiek

Elke foto bevat kaartgegevens van waar hij is gemaakt. Al Gore voorzag onderwerpen zelf van audiocommentaar, maar dat is nog eigenlijk de minst indrukwekkende functie van de applicatie. Net als An Inconvenient Truth smijt Our Choice met krachtige taal. Lees de eerste zin van de App Store-beschrijving maar eens: “Al Gore’s Our Choice verandert de manier waarop we boeken lezen. En waarschijnlijk ook de wereld.” Hoe indrukwekkend Our Choice voor de iPad, iPhone en iPod touch ook in elkaar mag steken; een genuanceerde en relativerende kijk op de zaken is het misschien niet helemaal.

Downloaden: Our Choice (tijdelijk €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2011, 12:40
Categorie Boeken
Onderwerpen facebook, milieu, our choice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.