Ontwikkelaars vermoeden tweaks in zoekalgoritme App Store, mogelijk door Chomp

Apple is mogelijk bezig om het zoekmechanisme van de App Store aan te passen, met technologie van Chomp. Ontwikkelaars zien de zoekresultaten wijzigen.

app store chompApple zou bezig zijn om subtiele wijzigingen in het zoekalgoritme van de App Store aan te brengen. Dat blijkt uit informatie van meerdere ontwikkelaars. De aanpassing lijkt gunstig te zijn voor apps die heel relevant maar moeilijk vindbaar zijn, vanwege de gekozen naam. Zoek je bijvoorbeeld ‘photo editor’ in de App Store, dan word je overspoeld door een gigantische hoeveelheid apps die allemaal ‘Photo Editor’ in de naam hebben, maar krijg je niet populaire apps als Camera+, PhotoGene of SnapSeed te zien. De eerste bekende app, PhotoForge, staat pas op nummer 13 in de lijst.

Apps die nu profiteren van een gunstig gekozen naam, krijgen het moeilijker. Volgens TechCrunch, die een aantal ontwikkelaars sprak, tellen naam en trefwoorden niet meer zo sterk mee in de zoekresultaten. Het zoekmechanisme wordt slimmer en kijkt niet meer alleen naar trefwoorden, maar ook naar waarderingen en aantallen downloads, aldus de ontwikkelaars.

In de Nederlandse App Store is nog weinig te merken van het nieuwe zoekmechanisme. Tik je ‘traffic’ in omdat je geïnteresseerd bent in verkeersinformatie, dan krijg je nog steeds apps als ‘Traffic Panic 3D’ en ‘Traffic Rush’ te zien. In de Amerikaanse App Store krijg je iets meer navigatie- en verkeersapps te zien. Of Apple daadwerkelijk het zoekmechanisme heeft aangepast, is niet officieel bevestigd, maar TechCrunch denkt dat Apple bezig is om de technologie van Chomp in te voeren. Chomp is een appzoekmachine die Apple in februari overnam. De Android-versie van Chomp is inmiddels verdwenen, waardoor de indruk ontstond dat Apple de technologie van Chomp uitsluitend wil verwerken in het zoekmechanisme van de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2012, 11:27
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, chomp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.