Album Flow Pro 2.0 geschikt gemaakt voor de iPhone

Album Flow Pro is nu ook voor de iPhone geoptimaliseerd. Deze muziekspeler heeft een coverflow-weergave, kan albumcovers ophalen en informatie van artiesten via Last.fm tonen.

album flow pro icoonDe app Album Flow was tot gisteren alleen beschikbaar op de iPad. Nu is versie 2.0 beschikbaar, waarmee je de coverflow-muziekapp ook op de iPhone kunt gebruiken. Voortaan heet de app Album Flow Pro omdat het aantal functies sterk is verbeterd. Zo kun je voortaan missende albumhoezen downloaden, achtergronden van artiesten opvragen en soortgelijke artiesten zoeken. Voorheen heeft de app trouwens ook nog een tijdje CoverFlow HD geheten, omdat het bladeren door de muziekalbums in coverflow-stijl de belangrijkste eigenschap is.

Album Flow Pro is in feite een muziekspeler voor je iPhone en iPad. De app heeft een snelle gebruikersinterface met hoge resolutie-afbeeldingen. Op de iPhone heb je de coverflow-weergave ook bij gebruik in portretstand. De interface kun je naar eigen inzicht aanpassen, waarbij je de achtergrondafbeelding van de app kunt afstemmen op de artiest die op het moment wordt afgespeeld.

album flow proJe hebt toegang tot afspeellijsten, kunt biografieën van artiesten lezen dankzij een samenwerking met Last.fm en je kunt ook de topalbums en -nummers van een artiest ontdekken. Bij het zoeken naar soortgelijke artiesten krijg je een soort 3D-afbeelding te zien (zoals hiernaast), waarbij vrijwel identieke artiesten groter zijn weergegeven dan verre verwanten.

Op de iPad heeft Apple verzuimd om coverflow in de muziekspeler op te nemen. Op de iPhone heb je die functie wel, waardoor de behoefte aan Album Flow Pro misschien iets minder is. Maar misschien kunnen de extra functies zoals achtergrondinfo over artiesten lezen je toch overhalen om de app te kopen.

Downloaden: Album Flow Pro (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2012, 21:51
Categorie Muziek
Onderwerpen coverflow, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.