Ontwikkelaar watchlater-app vertelt hoe hij dingen anders aanpakte

Het team van watchlater, een app waarmee je offline YouTube- en Vimeo-video's kunt bewaren, vertelt over de drie dingen die ze geleert hebben.

watchlater-appDe app watchlater kreeg afgelopen week een update naar versie 3.0. Het ontwikkelteam achter de app laat in een blogposting weten wat ze geleerd hebben. Er werd namelijk een mooie prestatie neergezet: in acht uur tijd werd de app al 10.000 keer gedownload. De app kreeg publieke afspeellijsten en een nieuwe manier om video’s te delen. Elke afspeellijst kan nu in een publieke afspeellijst worden omgezet. Watchlater is een app waarmee je video’s offline op je iPhone kunt bekijken. De app verscheen in de zomer van 2011 en is ideaal voor mensen die overdag niet altijd tijd hebben om naar leuke video’s te kijken die collega’s of vrienden je toesturen.

Bij versie 3.0 van watchlater probeerde het team drie fouten te voorkomen die ze eerder hadden gemaakt. Zo bleek versie 3.0 van de app in december toch nog niet helemaal af. Sommige onderdelen zagen er knullig uit of waren nog niet optimaal. In plaats daarvan besloot het team om niet een app-update uit te brengen, die nog maar half af was.

Een tweede punt is dat de media-aandacht voorgaande keren niet optimaal verliep. Eerder stuurden ze een massamailing naar diverse media, maar die bleken niet zo geneigd om over de app te schrijven. Deze keer pakten ze het anders aan: ze benaderden maar een handjevol grote mediapartijen en besloten met één ervan nauw samen te werken: The Next Web. De ontwikkelaars gaven veel meer inzicht in de cijfers en wachtten met het uitbrengen van de app tot de auteur zijn artikel af had. Dat bleek beter te werken.

Het derde leerpunt is dat je de aandacht moet blijven vasthouden. Dat doen de makers van watchlater door te blijven communiceren via social media, het promoten van Facebook-posts, adverteren op Facebook en Reddit en Google. Bij de App Store gaat het erom dat je in de top 10 komt en de makers van watchlater vinden dat je moet investeren om daarin te blijven, ook bij een gratis app.

Downloaden: watchlater (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2013, 18:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, vimeo, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.