Happier-app probeert je gelukkiger te maken

De app Happier probeert positieve ervaringen te verzamelen, zodat ze een geluksgrafiek kunnen maken.

happierAfgelopen week kwam de app Happier uit. Het idee achter de app is dat je gelukkiger bent als je je focust op positieve dingen, delen van goede ervaringen met anderen en lief zijn voor de mensen waarom je geeft. Onderzoek zou hebben uitgewezen dat het echt werkt. Om je daarbij te helpen kun je in de app positieve ervaringen vastleggen en delen met anderen. Het kan daarbij om grote maar ook om onbeduidende ervaringen zijn: word je blij van het sneeuwlandschap wanneer je nu uit het raam kijkt, dan kan dat ook in de app.


happier-schermHet bedrijf achter de app Happier haalde 1,2 miljoen dollar investeringsgeld op en dat wekt de indruk dat er met een blije app ook wel een businessmodel te verzinnen valt.

Het doel is om alle positieve gebeurtenissen te verzamelen en te ordenen, zodat je kunt zien wat mensen blij maakt. Daaruit kan een geluksgrafiek worden samengesteld, maar dan moet er wel genoeg data aan de app worden toegevoegd. Wie zich geroepen voelt kan de app meteen downloaden, want het kost niets. Zit je er even doorheen, dan kun je de app ook raadplegen om te zien wat je moet doen om je weer beter te voelen. Wat goed scoort zijn: tijd doorbrengen met vrienden, iets nieuws leren en lekkere dingen eten. De beoordelingen van de app zijn natuurlijk – zoals was te verwachten – uitsluitend positief. De positief ingestelde gebruikers geven de app louter 5-sterrenwaarderingen.

Downloaden: Happier (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 februari 2013 om 19:52
Categorie
Lifestyle

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.