‘Omzet iTunes stijgt 39% en overstijgt 13 miljard dollar in 2013’

Volgens een analist van Global Equities Research zal de omzet van iTunes met 39% stijgen over 3 jaar, en zal iTunes in 2013 zo'n 13 miljard dollar aan omzet genereren voor Apple. De analist heeft ook onderzoek gedaan naar de populariteit van iBooks.

Dat zegt een analist van Global Equities Research. Die stijging van inkomsten komt onder andere van de iBooks en de App Store. Vorige week deden analisten al de voorspelling dat app stores in 2015 meer dan 36 miljard dollar aan omzet zouden opleveren (waarvan overigens niet veel overblijft). Een groot deel daarvan zou afkomstig zijn van de App Store en de Android Market van Google. Volgens onderzoek van de analist gaat iBooks ook in de ogen van uitgevers steeds belangrijker worden. Steeds meer uitgevers publiceren namelijk boeken in het ePub-formaat.

Hun verdere onderzoek wijst uit dat ook studenten steeds vaker liever een boek op de iPad kopen dan op een Kindle. Volgens de analist zou de iBooks-app in termen van ‘bruikbaarheid’ een 8 scoren, in tegenstelling tot de Kindle-applicatie die een magere 5 zou krijgen. “De consensus was dat de Kindle applicatie de afwerking en ‘crispness’ van de iBooks-app mist.” Ook de app-aankopen van iPad-gebruikers zijn flink aan het stijgen: een gemiddelde gebruiker heeft nu zo’n 45 applicaties, terwijl dit 6 maanden geleden nog maar 15 was.

Daarnaast stelde de analist ook zijn verwachtingen bij voor wat betreft de omzet en winst van Apple in het derde kwartaal van dit jaar. Deze veranderde verwachtingen zijn te danken aan de ‘Back to school’-actie van Apple, die beter werd ontvangen dan verwacht. De analist verwacht nu 24,8 miljard dollar omzet in het derde kwartaal, een stijging van 58 procent ten opzichte van een jaar geleden. Voor het volledige fiscale jaar 2011 wordt verwacht dat Apple zo’n 104,08 miljard dollar omzet, 59,8 procent meer dan vorig jaar.

Apple maakt op 19 juli de resultaten bekend van het derde fiscale kwartaal.

Via IBTimes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2011, 14:07
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, apple, inkomsten, itunes, omzet

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.