Pukkelpop the Game kondigt Belgisch festival aan

Pukkelpop the Game is een speelbaar voorproefje van het muziekfestival dat in augustus in België gehouden wordt. Het is voor de iPhone, iPod touch en iPad geschikt maar is niet erg goed.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pukkelpop the Game hoofdschermVan 18 tot en met 20 augustus vindt het Pukkelpop-evenement plaats in België met onder meer de Foo Fighters, Paul Kalkbrenner, Eminem, Deftones en Lykke Li. Daarmee is het zacht uitgedrukt niet het kleinste muziekfestival van de Benelux. Om dat te onderstrepen is er Pukkelpop the Game uitgebracht op de iPhone en iPod touch. De universiteit van Hasselt tekende ervoor en maakte er een Flight Control-achtig spel van.

Lees ook: Beste apps voor muziekfestivals

In Pukkelpop the Game dien je bandleden bij elkaar te brengen op het podium zodat ze kunnen beginnen aan een optreden. Dat klinkt duidelijk maar visueel is het wat meer experimenteel uitgebeeld dan je misschien zou denken. Bands bestaan uit formaties van een leadzanger, gitarist, toetsenist en drummer. Die komen als zwevende instrumenten in beeld en moeten naar de juiste landingsplek worden gestuurd. Dat doe je net als Flight Control door een lijntje te trekken van het instrument naar de overeenkomende kleur op het podium. Als er drie botsingen plaatsvinden tussen bandleden, is het Game Over. Ook zijn er hossende menigten en fans die zeuren om een handtekening. Die vertragen de bandleden en zijn vermomd als respectievelijk een wolkje en een groen rondje met zwevende rondjes erom heen.

Pukkelpop the Game twee optredens

Het spel wordt eerst uitgelegd in een tutorial en heeft dan twee werelden (Dag en Avond) met verschillende missies. In de eerste daarvan moet je vier optredens regelen door twee podia dus tweemaal te vullen. Dat ging in een korte test helaas niet zo makkelijk als verwacht. De ontwerpers van de universiteit hebben ervoor gekozen het spel in 3D uit te voeren en de objecten zijn een beetje korrelig om de gebeurtenissen op het scherm goed te overzien. Ook gaat het lijntjes trekken niet altijd zoals bedoeld.

Vanuit Pukkelpop the Game tref je verder niet echt informatie over het driedaagse muziekfestival. Die kun je inzien door de knop Pukkelpop rechts onderin beeld in te drukken, waarna Safari opent en de website van het evenement laat zien. Vermoedelijk duurt het echter niet te lang totdat er ook een iPhone-app over het festival zelf verschijnt. Pukkelpop is al langer actief voor de telefoon en kwam vorig jaar namelijk ook al met een applicatie.

Downloaden: Pukkelpop: The Game (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2015, 12:44
Categorieën Belgische apps, Games, Muziek
Onderwerpen festival, pukkelpop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.