Officiële screenshots WhatsApp voor iOS 7 verschenen

In de vertaalomgeving van WhatsApp zijn screenshot van de aankomende iOS 7-update verschenen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp voor iOS 7 krijgt nieuw icoonVeel apps kregen al een nieuw likje verf of een herontwerp voor iOS 7, maar in dat rijtje ontbreekt nog altijd WhatsApp, een van de meest gebruikte apps. WhatsApp heeft bevestigd dat ze aan een iOS 7-update werken, maar wanneer laat het bedrijf nog even in het midden. Maar iCulture-forumlid Jorn1996 ontdekte dat er recent officiële screenshots van WhatsApp voor iOS 7 zijn gepubliceerd door het bedrijf, in meerdere talen. Dit zou erop kunnen wijzen dat we de iOS 7-update van WhatsApp nu snel kunnen verwachten. In ieder geval deze maand als we de Duitse tester mogen geloven.

WhatsApp voor iOS 7 is inmiddels te downloaden! Je leest er alles over in ons aankondigingsartikel: WhatsApp Messenger voor iOS 7 nu beschikbaar.

Via een Duitse tester lekten in september al verschillende screenshots uit, maar toen zou de app naar verluidt nog verre van stabiel zijn. De vandaag verschenen screenshots van WhatsApp zijn via de eigen vertaalomgeving (inloggen vereist) openbaar gemaakt. Hier kunnen gebruikers meehelpen om de applicatie te vertalen. Op de pagina die afgelopen donderdag voor het laatst is bijgewerkt, zijn screenshots te vinden van alle schermen die in de app worden gebruikt, variërend van de contactenlijsten en chats tot de diepgewortelde instellingen van WhatsApp. Zoals eerder al bleek blijft de indeling van de app nagenoeg hetzelfde; WhatsApp krijgt alleen een nieuw likje verf met uiteraard een vereenvoudigd icoon.

Zendlijsten in plaats van Zend bericht uit Afgeronde avatars in iOS 7-update WhatsApp
Zendlijsten in plaats van ‘zend bericht uit’ en ronde avatars.

Tussen de laatste uitgelekte screenshots en deze reeks officiële is er onder de motorkap nog wel het een en ander gewijzigd. Zo valt op te maken uit het buildnummer. Op de screenshots die in september naar buiten kwamen had de app buildnummer 2187; in de officiële screenshots draagt de app buildnummer 2784 (buildnummers geven de nummering van interne ontwikkelversies weer). Ook valt op dat WhatsApp voortaan ronde in plaats van afgeronde avatars van vrienden toont. Verder is de interface nog hier en daar bijgeschaafd zonder echt grote aanpassingen en is het aanbod van meldingstonen vergroot.

WhatsApp iOS 7 - nieuwe meldingstonen whatsapp-ios7-4
Nieuwe meldingstonen en bijgeschaafde interface.

Oplettende lezers wezen ons erop dat een van de screenshots mogelijk hint naar een nieuwe functie. In de fotokiezer is voortaan aan de rechterkant een knop in de vorm van een potloodje te zien. Dit lijkt er op te wijzen dat de aankomende update van WhatsApp mogelijk ook foto’s kan bewerken. Het zou kunnen betekenen dat WhatsApp met eigen fotofilters zelfs in de voetsporen van apps als Instagram en Twitter treedt, maar daarover valt voorlopig alleen te gissen.

Foto's bewerken in WhatsApp?

Opvallend is wel dat, hoewel WhatsApp zich kenmerkt door de kleur groen, die in de app zelf maar beperkt terug te vinden is. De basiskleur is wit met blauw voor de verschillende knoppen en interface-elementen. Op iCulture besteedden we al meermaals aandacht aan verschillende concepten waarin groen wel als hoofdkleur werd gekozen, zoals die van iCulture-lezer Martijn Jegerings.

Downloaden: WhatsApp Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

74 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.