Popcorn Messaging: chatten met de buurt in iPhone-app

Anoniem chatten in de straal van 1 mijl om je huidige locatie heen. Dat originele idee heeft Popcorn Messaging voor iPhone.

Popcorn Messaging iPhone
1.609344 Kilometer. Zoveel is 1 mijl. Het is een belangrijk gegeven voor de nieuwe iPhone-app Popcorn Messaging. De naam van de app doet misschien vermoeden dat het een concurrent is voor WhatsApp, Facebook Messenger en BBM, maar het ligt toch net even anders. Popcorn Messaging is een applicatie waarin je chat met je directe omgeving binnen 1 mijl afstand. Je maakt een account aan voor de applicatie, maar anonimiteit vindt Popcorn geen probleem.

Het registreren in Popcorn is een kwestie van je gebruikersnaam kiezen en een wachtwoord eenmalig invoeren. Geen bevestigingscodes naar je mobiele telefoon, geen laatste registratieknop in je e-mail inbox. Je hoeft niets over jezelf prijs te geven en als je niets van die anonimiteit moet hebben, kan je de applicatie beter links laten liggen. Het gaat immers om een applicatie met het bereik van 1,6 kilometer om je heen. De persoon waarmee je chat, kan zomaar de nare buurman zijn. Je weet het niet.

Popcorn Messaging zelf heeft wel een gebruik bedacht voor de applicatie waarin het minder schimmig is. Je zou de app met je echte naam kunnen gebruiken in en om een schoolgebouw bijvoorbeeld, waarna je met personen van de hele school kan chatten. Of wat dacht je van de app gebruiken als live chatbox bij een evenement, zodat je volgers en vrienden op Twitter en Facebook niet lastig valt? Popcorn zelf blijft veilig: het is niet mogelijk om foto’s, video’s of exacte locaties te versturen. Het blijft beperkt tot tekstberichten en smileys.

Popcorn Messaging radius chatten Popcorn Messaging chatvenster

Popcorn maakt gebruik van je locatie via GPS, maar alleen op de momenten dat je de applicatie hebt aanstaan. De app weet dus niet constant waar je bent, wat weer het logische gevolg geeft dat je ook geen pushberichten ontvangt als iemand iets nieuws zegt in een omgeving. De chats zijn namelijk regiogebonden, niét accountgebonden. Gebruik je de app ergens anders dan op je huidige plek, dan kom je terecht in de chat van die 1,6 kilometer. Verplaats jezelf een halve kilometer en de chat kan er alweer heel anders uitzien, puur omdat je het bereik verplaatst.

Die aanpak heeft zijn voors en tegens: het is lastig om even terug te vallen op een gesprek als je van school (of werk) naar huis gaat bijvoorbeeld. Maar het zorgt ook voor een schone lei op elke nieuwe locatie en kan dus wel eens erg leuk zijn op evenementen en (besloten) bijeenkomsten. Een Android-versie laat helaas nog op zich wachten.

Downloaden: Popcorn Messaging (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2013, 15:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.