Officiële Gmail-app voor iPhone nu beschikbaar (update: teruggetrokken)

Google heeft vandaag een officiële iPhone-app voor Gmail uitgebracht. Deze app geeft je een pusbericht wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GmailGoogle heeft vandaag een eigen iPhone-app voor de maildienst Gmail uitgebracht. De app laat je onder andere mailberichten bekijken en versturen. Ook maakt hij gebruik van Gmail-specifieke functies zoals labels en de priority inbox. De app is gratis in de App Store te downloaden en werkt universeel op de iPhone en iPad. Eerder deze week noemde een TechCrunch-blogger de app voor het eerst: volgens hem was de app toen al ingediend bij Apple.

Google had al langer een web-app waarmee je Gmail via een door Google bepaalde layout kon bekijken, maar hierdoor was het lastig om nieuwe e-mail te ontvangen zonder zelf steeds je mailbox te bekijken. De nieuwe Gmail-app lost dit probleem op: wanneer je een nieuwe e-mail ontvangt ontvang je in de app een pushbericht.

De app laadt een webversie van de desbetreffende Gmail-pagina’s. Door op de menu-knop linksboven te drukken ga je naar de menu-opties, waar je kunt wisselen tussen de verschillende pagina’s. Je kunt deze opties ook tevoorschijn krijgen door op je scherm naar rechts te vegen. Hoewel de app vooral tapt uit de mobiele website, kan hij een aantal dingen die niet mogelijk zijn op de mobiele site. Zo kun je in de applicatie bijlagen toevoegen aan een e-mailbericht. Wanneer je geen of slechte internetverbinding hebt zijn eerder geladen berichten ook nog steeds te bekijken.

Helemaal vlekkeloos lijkt de Gmail-app nog niet te werken. Veel gebruikers zeggen bij het opstarten begroet te worden met de foutmelding “geen geldige aps-environment rechtentekst gevonden voor app”. Hierdoor wordt er geen toestemming gevraagd om pushnotificaties te sturen met als gevolg dat pushnotificaties niet geactiveerd worden.

Google heeft de app inmiddels teruggetrokken vanwege de bug met pushnotificaties. Het bedrijf biedt haar excuses aan en werkt aan een oplossing.

Downloaden: Gmail (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 19:13
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.