News360 3.0 voor iPhone volgt je persoonlijke interesses

News360 heeft een update naar versie 3.0 gekregen. De app heeft de grootste update ooit gekregen, met een persoonlijke interessegrafie, ondersteuning voor video's en opslaan van artikelen om later te lezen.

news360-iphoneNews360 heeft aangekondigd dat de nieuwsapps voor iPhone en Android een update hebben gekregen. Volgens de makers is het de grootste update sinds News360 voor het eerst verscheen. De app heeft een complete redesign gekregen, met een enorm aantal verbeteringen zoals ondersteuning voor video’s uit duizenden bronnen, opslaan van artikelen voor later en personaliseren van het nieuws.

Voor het personaliseren zijn er twee mogelijkheden: handmatig of het automatisch analyseren van je Facebook-, Twitter-, Google+- of Evernote-account. Daarna worden de voorkeuren en interesses gesynchroniseerd met alle apparaten waarop je News360 hebt geïnstalleerd. De interesses worden weergegeven in een grafiek, die je eventueel kunt delen met vrienden. Wat nieuwsbronnen betreft heeft News360 aansluiting met Google Reader.

De iPad-applicatie van News360 verscheen afgelopen augustus en wordt hooggewaardeerd: 5 sterren in de Amerikaanse App Store en 4,5 sterren in de Nederlandse App Store. Aan de naamsbekendheid in Nederland moet de app nog wel iets doen, want tegenover 3.000 Amerikaanse beoordelaars staan maar 6 Nederlandse. News360 is ook via een webinterface te gebruiken. News360 gebruikt een ‘reverse search engine’, die het web in de gaten houdt om te filteren welke onderwerpen en nieuwtjes relevant voor jou zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van taalkundige en semantische analyse. Dagelijks spit News360 maar liefst 150.000 artikelen door op basis van kwaliteit, toon, onderwerp, bron, auteur en dergelijke. Al 800.00 mensen hebben de app gedownload.

Downloaden: News360 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 17:31
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.