Reacties voor: NLziet vandaag officieel gestart

De Nederlandse videodienst NL Ziet is van start gegaan. Voor een vast bedrag per maand kun je premium video's van NPO, RTL en SBS bekijken.
Lees het complete artikel → NLziet vandaag officieel gestart
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:
44 reacties
 1. We gebruiken DRM van Microsoft die niet wil praten met Apple TV.

  Wat een onzin, die DRM. Het lijkt me dat het bij AirPlay Mirroring ook gewoon werkt, wat schiet je dan nog op met die DRM. Op irritatie na dan.

 2. Geen Airplay. Doei.

 3. Kom op zeg, dit gaat het toch niet redden tegen Netflix of Videoland?! Heb het nog niet gezien maar ik hou mijn 7,95 in mijn zak en kijk wel Netflix.

  Gemiste kans, denk ik. Verder is alles toch al op uitzending Gemist of op XL te zien.

 4. Ehhh….effe….. 7,95 goede euri dokken om dat wang>?%^-#t Gordon te zien? Really ?? Nextflix, comin’ yo way!!

 5. Airplay werkt niet, maar dat heeft een technische reden.

  Oh, een technische reden, dan is het goed.

  Toyota komt binnenkort met een nieuwe auto. Die kan alleen achteruit rijden. Maar dat heeft een technische reden, dus dan is het niet erg.

  Kom op zeg! En dan ook nog 8 euro durven vragen!

 6. Origineel geplaatst door Bobs45
  Ehhh….effe….. 7,95 goede euri dokken om dat wang>?%^-#t Gordon te zien? Really ?? Nextflix, comin’ yo way!!

  Gordon zit niet bij de publieke omroep gelukkig!

 7. Bij het uitrollen van zoiets mag je best wat innovatiever zijn wil je kans maken tegen de grote concurrentie.. Geen Apple tv, Airplay enz. is een slechte zaak.

 8. Haha. Geen AirPlay, en ik neem eigenlijk ook al aan dat het niet in HD is aangezien de NPO online allergisch is voor HD. Hier 8 euro voor vragen? Doei NLZiet, ik blijf lekker bij Netflix.

 9. Origineel geplaatst door Bram
  Haha. Geen AirPlay, en ik neem eigenlijk ook al aan dat het niet in HD is aangezien de NPO online allergisch is voor HD. Hier 8 euro voor vragen? Doei NLZiet, ik blijf lekker bij Netflix.

  Agree. Nu al gedoemd om te mislukken.

 10. de ondergang van dit soort projecten zijn altijd de halsstarrigheid en bekrompenheid van de ontwikkelaars/producenten. Veel mensen haken af vanwege geen airplay of chromecast support en missen een belangrijke doelgroep (early adaptors) om het een succes te laten worden. Ik denk zeker een gemiste kans.

 11. Geen airplay = geen klant. Als je zo’n grote dienst uitrolt zorg dan dat het airplay ondersteund. Je gaat toch niet op je iPhone een serie terugkijken? Ok voor het NOS-journaal zou het interessant zijn maar dat is al gratis beschikbaar.

 12. Dus je betaald eigenlijk voor een schilletje die over alle varianten van Uitzending Gemist is geplakt!? Kansloos!

 13. Geen Airplay of Chromecast-ondersteuning is natuuurlijk uitermate kansloos. Welke idioot verzint dit?

 14. Het idee is leuk, jammer dat het als een halfslachtige app. verkocht wordt voor een veel te hoge prijs. Streaming naar je TV is toch wel een minimale voorwaarde. Dat staat volgens mij los van Microsoft. Onkunde? Opstarten via de app en daarna draadloos via de TV verder kijken is wel minimaal. Net zoals bij Netflix.

 15. Overgens een aardige inkomstenbron voor de publieke omroepen, dus de jaarlijkse subsidie kan dan ook wel aangepast worden. Net als het kijk en luistergeld in het verleden, langzaam afschaffen.

 16. Bergrijp ik het nou goed dat je alleen op je iPad of iPhone kan kijken en niet via of op de media box van je provider kan kijken. Als dat zo is vind ik een heel duur abonnement waarbij bij Netflix meer mogelijk heden zijn om je series of films te kijken.

 17. Je zal hier geld hebben ingestoken en dan deze reacties lezen.
  Word je niet vrolijk van denk ik 🙂

 18. Knurften! IT-ers! Ambtenaren!
  Ik leg het heel simpel uit:
  -Géén DRM
  -Wél Airplay
  -Eén beginscherm, zodat je niet hoeft te weten wie het programma gemaakt heeft.

  Op mijn slaapkamer heb ik mijn kabel er al uitgetrokken, en kijk ik op mijn Apple TV naar de NPO app. “NLZiet” zou mijn kabel kunnen vervangen in de woonkamer. Daar bespaar ik dan op, en dat geld kan ik dan in die dienst stoppen.

  Maak me wakker als je dit voor elkaar hebt.

  Eikels!

 19. Pfff.. weer zo’n “typisch” project. Zoals hierboven al gemeld heb je de early adopters nodig voor free publicity. Die publiciteit krijgen ze nu wel, maar dan negatief! 🙂 Half bakken projectje…

 20. Dit gaat niemand doen natuurlijk 7,95 bizar duur! En dan kan je dokter Tinus lijken. Veeel leuker dan Fargo, Lilyhammer, Orange Is The New Black… NOT!!! En dan gewoon echt geen ondersteuning voor Airplay! Hahaha ik dacht dat het een grapje was maar het is allang 1 april geweest.

 21. Tja.. TV, kranten, boeken – ze proberen allemaal wat om digitaal te gaan en een verdienmodel te koppelen maar verliezen het van de vrijheid op het open internet. Content is King dacht men…

 22. Best wel een gemiste kans zoals ik het nu beleef: Geen AppleTV/Xbox/PS4 app, dus blijft in de hobby sfeer. Waar is de ambitie? Regel de apps, en ook 4k.

 23. Waarom nou 1 schil als je niet integraal kan zoeken. NOS content is publiek (/vrij) voor betalende kabel klanten dus die zou zonder fee moeten kunnen

 24. triest dat DRM belangrijker is dan Airplay of Chromecast support, de angst regeert weer ‘ns bij die dinosaurussen.

 25. Airplay en chrome ondersteuning en dan 4,99 per maand vragen en ze maken een kans.

 26. wat ik hier nog niet helemaal begrijp is of het straks ook in het buitenland volledig ondersteund wordt. Ik kan vanuit Estland lang niet alles terugzien via rtlgemist of uitzending gemist, als dat nu wel mogelijk is én AirPlay wordt toegevoegd, dan wil ik er wellicht die 8 EUR nog wel voor betalen.

 27. “Daar zit een technische reden achter”, aldus de makers tijdens een persbijeenkomst in Hilversum, waarbij iCulture aanwezig was. “We gebruiken DRM van Microsoft die niet wil praten met de Apple TV.”

  En toen was ik al klaar met lezen.
  Dat gebruik je wat anders..sukkels

 28. Inderdaad compleet kansloos zonder airplay, wat een sukkels!

  Ik vond het een prachtig initiatief maar zonder airplay begin ik er echt niet aan, ik betaal geen 8 euro om naar een pc scherm te gaan zitten turen.

 29. Wat een overspannen reacties zeg. Hier verzamelen zich de high-end kijkers die altijd wel wat te zeuren hebben. Geloof me: 90% van het publiek zal het een worst zijn dat er geen airplay is. Die willen inderdaad fijn op hun tablet kijken en ze worden op hun wenken bediend. Mooi en kansrijk initiatief dus voor een grote doelgroep. De 10% die hier van mopperen hun levensdoel hebben gemaakt moeten vooral maar lekker doorgaan met azijn plassen…. Kun je in plaats van series kijken ook je tijd mee vullen.

 30. Veel te duur! Moet gratis zijn, dit is niet wat ik zoek!

 31. Er wordt weer eens vanuit techniek gedacht. Jammer wanneer er naar de consument was gekeken dan was er zeker airplay, of Apps voor mediabox providers ontwikkeld, daarnaast mis ik gewoon een overzicht tussen uitzending gemist vs nlziet. Als NLZiet nu een dienst wordt die naast programma’s ook nog films van Nederlandse bodem aanbied maakt het een kans. Nu weet ik het niet.. Het is te duur om nu je abonnement te verlagen naar alleen internet en dan alleen deze dienst te gebruiken, bovendien is het ook nog eens niet gebruiksvriendelijk want je kunt het niet eenvoudig op je tv kijken.

 32. @Thomasl: Beste Thomasl
  Netflix is niet alleen zo populair omdat het zo’n uitgebreide keus heeft. Want zo bijzonder is de keuze nou ook weer niet. Het is ook het gebruikersgemak, dat je kunt ervaren in de eerste gratis maand.
  Bij dat gemak hoort bijvoorbeeld: afspelen op alle mogelijke apparaten, en verder spelen waar je bent opgehouden te kijken.
  We leven in 2014, een jaar waarin vrijwel iedereen DRM heeft laten vallen, en voor andere oplossingen heeft gekozen. Laat de ontwikkelaar even kijken hoe Netflix dat heeft gedaan. Dat is tenslotte de belangrijkste concurrent.

 33. Origineel geplaatst door Sergio
  Agree. Nu al gedoemd om te mislukken.

  “Directeur Baas hint er echter op dat de beeldkwaliteit beter is dan die van concurrerende streamingdiensten. Het was al langer duidelijk dat de video’s op NLZiet in hd-beeldkwaliteit zouden zijn, waar dat bij Uitzending Gemist bijvoorbeeld in sd-kwaliteit is.”

  Bron: tweakers.net

 34. @Thomasl: Mensen willen tv op hun tv kijken. Niet op hun mobiel. als ik uitzending gemist kijk en rtlgemist wel via airplay op de tv kan kijken waarom zou ik dan 8 euro betalen voor een dienst waarop ik het alleen op mijn mobiel zelf kan kijken?

 35. Ik vrees dat met de komst van RTLZiet (zou RTLZag niet beter op z’n plaats zijn, gezien het in feite oude content is die reeds op TV is uitgezonden? Maar dit terzijde…) de huidige diensten zoals Uitzending gemist en RTL XL (die overigens nu ook al geld durft te rekenen voor sommige content) langzaam zullen verdwijnen en ondergebracht worden in dit project zodat er niet meer gratis naar herhalingen gekeken kan worden.

 36. Voorop gesteld dat Airplay en een startscherm waarop alle terug te kijken items -van welke omroep dan ook- gezocht en gevonden kunnen worden een must is voor een goed begin van dit project, moet me ook van het hart, dat we nu 2x betalen voor programma’s van de publieke omroep. Eerst als belastingbetaler daarna als consument op zoek naar datzelfde programma omdat we het als reguliere uitzending gemist hebben. Voor de commerciele omroepen is met enige creativiteit eenzelfde redenering te bedenken.

 37. Je betaald je al scheel en groen voor tv. Nu moet je om iets terug te kunnen kijken met fatsoen nog 7,95 betalen om de reclame af te kopen. Neh. Mij niet gezien. Microsoft DRM… Zucht…

 38. Ik zie in tegenstelling tot tot velen hier dit niet als concurrent van Netflix. Het is eigenlijk nu alleen echt interessant voor mensen zonder televisie.

  Met een Apple tv app zou het ideaal zijn.

 39. Ik neem het wel op. Gratis voor niets. En anders DL ik het wel.

 40. Tja dit gaat het niet worden Die ene cent om een maand gratis te kunnen kijken kennismaken is al te veel. Ik kan wel mijn iPad Mirroren maar geen AppleTV gebruiken als ‘hoofdscherm’. Heel jammer want hiermee is de kwaliteit op mijn HDTV echt te laag. Wat een onzin technisch DRM argument. Ik wil best 8 euro betalen maar dan wel voor een dienst die het waard is, ik belaal graag zelf hoe en waar ik kijk.

 41. Ik betaal al dik via Ziggo en nu nog een keer? Vergeet het maar iedere seconde is er een sukkel geboren denken de commerciële omroepen die sukkels betalen wel dik!??!!!

 42. Wat is nou het verschil met Uitzending Gemist???? Ik zie overal ’terugkijken’ ipv complete actuele TV avond versie zonder reclame. De kabel is sowieso gratis maar helaas met irritante reclame voor kutbedrijven. Ik mag aannemen de app kun je wereldwijd gebruiken? Dan is het interessant, anders echt niet, niet als het niks meer is dan Uitzending Gemist.

 43. Wat ’n onzin die nl ziet app.

  Dan nog €8,- betalen ook. Nee geen zin in.

  Ik heb al de volgende apps
  -rtl XL
  -NPO uitzendinggemist
  -SBS
  -Netflix

 44. @Danny: wat je niet kunt terugkijken kun je vaak wel via gemistdownloader ophalen en dan kijken doe ik ook want ik woon ook niet in nederland en vaak krijg ik de melding deze uitzending is alleen in Nederland te bekijken maar dan kan ik hem wel downloaden en terugkijken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.