Angry Birds Epic RPG losgelaten in de App Store

Angry Birds Epic is een RPG in de stijl van Angry Birds, met nog meer gevechten tussen vogels en varkens. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

AngryBirdsEpic-iphoneAfgelopen maart kwam Rovio’s nieuwste Angry Birds-game al beschikbaar in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Nu is ‘ie eindelijk ook in de Nederlandse en Belgische App Store te vinden. Angry Birds Epic is een role-playing game (RPG), waarbij je om beurten gevechten moet uitvoeren en aan het einde van elk level steeds te maken krijgt met een extra spannende eindgame. Deze keer ligt er minder nadruk op het wegschieten van vogels volgens de wetten van de zwaartekracht, maar gaat het vooral om een verhaallijn waarin Red, Chuck, Bomb en andere vogelhelden de strijd aangaan met hun boosaardig knorrende vijanden King Pig, Wiz Pig en Prince Porky. Opnieuw dus een strijd tussen de vogels en de varkens, maar op een heel andere manier.

In onderstaande promovideo krijg je een indruk hoe Angry Birds Epic eruit ziet:

Rovio heeft een heel imperium opgebouwd met het simpele spelconcept van Angry Birds. Ze maakten keer op keer nieuwe spin-offs, zoals Seasons, Star Wars en Rio, die vrijwel op dezelfde manier werkten. Pas met Angry Birds Go (een Mario Kart-achtig racespelletje) werd dat aanvankelijke spelidee een beetje losgelaten. Maar nog steeds draaide het om een bekend en simpel spelidee. Met Angry Birds Epic probeert Rovio eindelijk weer iets nieuws, door de vogels en varkens in een rondengebaseerde RPG te stoppen. De good guys zijn nog steeds de vogels. Misschien probeert Rovio met deze game ook wel de wat gevorderde casual speler aan te spreken: mensen die het spelprincipe van Angry Birds nu wel uitentreuren hebben gespeeld en toe zijn aan iets nieuws, maar echt niet zitten te wachten op een hardcore game.

Angry-birds-epic-3

In Angry Birds Epic vind je meerdere karakters, verschillende vijanden en wapens die je kunt upgraden. Het verhaal draait erom dat je de gestolen eieren terug moet veroveren en daarvoor jaag je in verschillende werelden op de varkens. De uitvoering van het spel is zo simpel, dat het zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt is. Je valt een varken aan door een lijn te trekken vanuit de vogel die de aanval doet, richting het varken dat je wilt raken. Je kunt ook krachtiger aanvallen doen door op het scherm te tikken.

Angry-birds-epic-2

Net als voorheen heeft elke vogel andere eigenschappen. De rode vogel is goed in 1-op-1 aanvallen, het gele vogeltje Chuck kan meerdere varkens tegelijk raken en de witte vogel Matilda is goed in gemengde aanvallen. Hoe meer wapens kunt upgraden, hoe beter je kunt aanvallen. Tegelijk kun je ook pantsers upgraden om je beter te kunnen verdedigen. Aan het eind van elke ronde krijg je – zoals vertrouwd – een beloning van 1, 2 of 3 sterren. Het is zaak om zoveel mogelijk schade aan te richten, want dan krijg je meer sterren en op basis daarvan meer kansen om wapens te upgraden. Tijdens het vechten kom je ook schatkisten tegen waarmee je toverdranken en munten in handen krijgt. Gaat het niet snel genoeg, dan koop je er nog wat munten bij. Want dit is Rovio: de game is gratis, maar moet wel geld opleveren. Een zakje muntjes is te koop voor €0,89 en wie een tas vol muntjes wilt trekt de portemonnee voor €8,99. Groot bezwaar is dat je maar moeilijk aan gouden munten of aan edelstenen komt. De verleiding om dan toch maar een in-app aankoop te doen is vrij groot. Maar als je dat doet, blijkt blijkt dat de munten die je koopt ook eigenlijk maar weinig waard zijn. Je moet meerdere materialen kopen om te kunnen upgraden.

Angry Birds Epic is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, maar persoonlijk zou ik nog even wachten tot kinderen een paar jaar ouder zijn. Vreemd is dat deze game nog acties bevat die in de toekomst verboden zijn: door reclame voor de game op je Facebook-pagina te maken krijg je toegang tot specials in de game. En die agressieve promotie wil Apple nou juist tegengaan.

Downloaden: Angry Birds Epic (gratis met in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Angry-birds-epic-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2014, 14:00
Categorie Games
Onderwerp angry birds

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.