NLife Benelux: offline navigatieapp met 3D-kaarten van TomTom

NLife Benelux is een nieuwe offline navigatieapp voor iPhone. Voor 17,99 euro heb je 3D-kaarten van TomTom, veel locatie-info en parkeerhulp.

NLife Benelux navigatie iOSAls je veel onderweg bent in Nederland, België en Luxemburg, kan je best wel eens goedkoper uitzijn door eenmalig een navigatieapp te kopen dan steeds gratis apps te gebruiken waarbij je betaalt voor dataverbruik. NLife Benelux is een nieuwe offline navigatieapp voor iPhone en iPad met 3D-kaarten geleverd door TomTom, rijstrookaanduiding en een parkeerplaatszoeker als je bent aangekomen op je locatie.


NLife Benelux iPad kaartMet 17,99 euro is NLife Benelux een stuk goedkoper dan de gevestigde concurrenten TomTom Benelux (€49,99) en Navigon (€69,99), maar is wel weer prijziger dan GPS Navigatie van Scobbler (€1,79 aanschaf + €5,99 voor heel Europa). In perspectief gezet is NLife Benelux de goedkoopste offline navigatieapp met 3D-kaarten. Ook de zo handige rijstrookaanduiding als je bij een belangrijke snelwegafslag in de buurt bent, kom je niet tegen in het goedkopere alternatief.

NLife liet in de gratis downloadbare versie zonder voorgeïnstalleerde offline kaarten al zien dat de applicatie een onzettend grote database aan plaatsen heeft, maar die is deels afkomstig van sociale netwerken en werkt misschien niet altijd zonder verbinding. Je kan direct navigeren naar contacten en je locatie delen via sociale netwerken. Handig is ook dat de applicatie gebruik maakt van TTS, ofwel het opnoemen van straatnamen tijdens het rijden. De kaart tijdens het rijden is interactief, en laat zich bedienen om bijvoorbeeld een point of interest aan te tikken om daar naartoe te rijden. Als je de kaart behandelt, kan je met een balk onderin snel faciliteiten als een tankstation, parkeerplek, hotel of eetgelegenheid vinden: handig. Lof hebben we ook voor de optie om 3D-gebouwen uit te zetten, waardoor je zeker in de stad aan duidelijkheid wint.

NLife Benelux navigeren door Amsterdam NLife Benelux locatie vinden

De achilleshiel van NLife is de interface. De applicatie is niet perse onoverzichtelijk, maar fraai afgewerkt kan je de app evenmin noemen. Tekst- en knoppenvensters verspringen wat van zichzelf of moet je nog even groot trekken zodat je alle informatie erop kan zien. Misschien is het handig de al langer verkrijgbare gratis versie van NLife te downloaden, die je een week op proef kan nemen. Vanuit die app kan je de Benelux-kaarten ook voor 17,99 euro downloaden. In beide apps betaal je nog eens 8,99 euro voor een jaarabonnement op verkeersinformatie.

Downloaden: NLife Benelux (€17,99, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 juni 2014 om 11:34
Onderwerp
Categorie
Reizen
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.