Nike+ Fuelband houdt je fit met armband en iPhone-app

Nike+ Fuelband is een nieuwe sportarmband van Nike, waarmee je je activiteiten kunt meten. De armband houdt je dagelijkse bewegingen in de gaten en rekent dit om naar Nikefuel. De Fuelband werd ontwikkeld in samenwerking met Lance Armstrong.

nike plus fuelbandAls je de Jawbone Up niet zo ziet zitten en liever iets van een bekend sportmerk koopt, kun je binnenkort terecht bij Nike. Nike heeft de Nike+ Fuelband aangekondigd, een sportarmband waarmee je je dagelijkse fysieke activiteiten kunt bijhouden. Bij de ontwikkeling waren niet alleen Lance Armstrong, maar ook minder bekende atleten zoals Kevin Durant en Carmelita Jeter betrokken. De Nike+ Fuelband houdt je dagelijkse doelen in de gaten, dankzij de accelerometer. Je stelt ‘s ochtends in hoeveel stappen je wilt lopen en de Fuelband houdt in de gaten hoeveel minuten beweging en hoeveel stappen je op een dag maakt.

De armband kan ook het aantal verbrande calorieën schatten. Daarnaast verdien je punten voor activiteiten, die je via je sociale netwerken kunt delen. De armband ligt straks voor 150 dollar in de winkel en dat is aanmerkelijk duurder dan de Jawbone Up. Maar de techniek is dan ook een stuk geavanceerder: de armband meet zogenaamde zuurstofkinetica (‘oxygen kinetics’) om te bepalen hoeveel zuurstof je gebruikt. Dit wordt omgerekend naar Nikefuel, een maat voor de verbruikte energie. Hoe actiever je bezigheden, hoe meer Nikefuel je verbruikt. LED-lampjes laten je voortgang zien: rood is slecht, groen is goed. Opladen doe je via een verborgen usb-poort.

Nike-Fuelband-for-iPhone

Maar we zouden dit natuurlijk niet op iPhoneclub bespreken, als er geen link met de iPhone was. De Nike+ Fuelband maakt draadloos verbinding met je iPhone via Bluetooth, hoewel je ook een fysieke verbinding kunt maken. De batterij gaat 4 dagen mee na volledig opladen. Er zijn koppelingen gemaakt met Foursquare, Facebook en Path. Verkrijgbaar vanaf 22 februari.

Meer info: Nike+ Fuelband

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2012, 9:34
Categorieën Gezondheid en fitness, Sport
Onderwerpen fitness, gezondheid, nike, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.