Netbot: Tapbots maakt Tweetbot-variant voor App.net

Tapbots heeft een iPhone-app voor App.net uitgebracht. Met Netbot krijg je toegang tot App.net en kun je berichten plaatsen, net als met Tweetbot en Twitter.

netbot iphone logoTapbots, bekend van de Twitter-applicatie Tweetbot, heeft een nieuwe app uitgebracht die helemaal gericht is op mensen die App.net gebruiken. App.net is een alternatief voor Twitter, waarbij mensen niet met hun profielgegevens betalen maar met echt geld. Een paar dagen geleden maakte App.net nog bekend dat het jaarabonnement in prijs is verlaagd van $50 naar $36. iPhone-apps waren er overigens ook al in ruime mate. Zo kwamen onlangs FelixFelix en Snapp voor App.net beschikbaar. Eindelijk is er nu een bekende ontwikkelaar, die ook een app voor App.net uitbrengt: Tapbots bracht vandaag Netbot uit.

netbot iphoneNetbot is gebaseerd op het principe van Tweetbot, maar dan aangepast voor de gebruikers van App.net. Bij App.net is alles zo makkelijk mogelijk gemaakt voor ontwikkelaars. Terwijl Twitter steeds meer externe ontwikkelaars buiten probeert te sluiten met clausules en gebruikersquota, haalt App.net de ontwikkelaars met open armen binnen. Voor de gebruikers is het ook prettig om te weten dat Tapbots nu een geschikte app heeft gemaakt. De eerder genoemde apps Felix en Snapp kosten respectievelijk €3,99 en €2,99 en dan moet je nog maar afwachten wat je krijgt. De grote groep Tweetbot-fans weet dat ze met Netbot in één keer app kopen die gewoon goed is en die regelmatig onderhouden wordt. Voor Tapbots is het bovendien een interessante groeimarkt: de markt voor Twitter-apps is al behoorlijk verzadigd en bij App.net valt er nog groei te halen.

Omdat App.net in grote lijnen hetzelfde werkt als Twitter (maar met 256 karakters iets meer ruimte biedt om jezelf te uiten) is er qua functionaliteit niet veel nieuws te vinden. De app heeft Smart Gestures om snelle handelingen te kunnen doen. Je kunt je tijdlijn synchroniseren tussen iPhone en iPad via iCloud en je kunt de navigatie aanpassen. Ook is er ondersteuning voor externe diensten zoals Pocket, Instapaper, Readability, CloudApp en Droplr.

Downloaden:

Eerder besproken: Rhino voor App.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 19:33
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app.net, netbot, tapbots, tweetbot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.