iOS game-update: gameplay van Oceanhorn, Wraithborne, N.Y. Zombies 2 en koopjes

Vandaag blikken we in de iOS game-update uit naar twee veelbelovende iPhone- en iPad-games: het The Legend of Zelda-achtige Oceanhorn en hakspel Wraithborne zijn beide voorzien van bewegende gameplay-beelden.

GU MA Oceanhorn iPhone iPod touchEr valt niet zoveel nieuws te downloaden in de iOS game-update van vandaag, maar er is des temeer om naar uit te kijken. Het The Legend of Zelda-achtige avonturenspel Oceanhorn verblijdt ons eindelijk met lange, bewegende gameplaybeelden en ziet er in beweging net zo goed uit als stilstaand. En dan is er Wraithborne: een veelbelovend hakspel dat al eventjes in de App Store stond, maar snel teruggetrokken werd omdat een grote uitgever er zijn naam op wil hebben staan.

Samen zombies schieten: N.Y. Zombies 2

GU WO NY Zombies iPhoneMet twee verschillende Call of Duty-games op de iPhone waarin je niks anders kan doen dan zombies schieten en het eerder dit jaar verschenen oogverblindende Dead Trigger, is de markt voor zombies schieten vanuit een first-person shooter perspectief al aardig verzadigd zou je zeggen. Maar hee, we hebben er nog niet een meegemaakt waarin we een ziekenhuisserie-muziekje horen klinken terwijl je de aangevreten hoopjes mensheid omver blaast met een shotgun, handgeweer, uzi of sniper rifle. Hét verkoopargument van N.Y. Zomies 2 is dat je dadelijk met drie online medespelers de handen ineen kan slaan om samen het virus de kop in te drukken, met tenminste eens een keer iets meer bewegingsvrijheid dan de kleine gangetjes en vertrekken van de Call of Duty Zombies. N.Y. Zombies 2 verschijnt op 25 oktober. Het prijskaartje is nog niet bekend.

Hakken en toveren: Wraithborne

GU WO Wraithborne iPad screenshotGisterochtend verscheen Wraithborne in de App Store en diezelfde ochtend deden we niet één, niet twee, maar drie keer een downloadpoging voor het hakspel op de iPad. Zonder resultaat. De stemmingmakende melding ‘Dit item is momenteel niet beschikbaar in de App Store, probeer later opnieuw’ bleef het beeld in komen. We vroegen de ons verder onbekende ontwikkelaar Alpha Dog Games wat er aan de hand was. Teruggetrokken in afwachting van een grote aankondiging, luidde het antwoord. Wij waagden een gokje: het spel, gemaakt met de Unreal Engine, wordt na de iPad vast universeel gemaakt. En ja hoor, de aankondiging vandaag maakte precies dat bekend. Met nog ander nieuws: de grote gamesuitgever Crescent Moon neemt het spel onder zijn hoede. Een uitgever met budget en hopelijk ook de ruimte het spel veelvuldig te voorzien van updates… en een uitgever die zich hopelijk niet verlaagt tot in-app aankopen in het spel. Het is niet bekend wanneer Wraithborne terugkeert naar de App Store, maar wij kijken er sinds gisteren verlekkerd naar uit. Nog één puntje: pak nog even de soundtrack aan, Alpha Dog en Crescent Moon. Die begint meteen erg bombastisch en verveelt – vermoeden we – snel.

Trailer van de Dag: Oceanhorn

GU WO Oceanhorn iPhone titelWe hoeven niet nog eens te benadrukken dat Oceanhorn qua stijl heel erg doet denken aan de The Legend of Zelda-game The Wind Waker. Dat komt omdat er eindelijk lange bewegende beelden zijn vrijgegeven van het avonturenspel. We noemen games best wel eens een kloon van een ander spel, maar dat gaat moeilijk op als er zoveel liefde, detail en zelfs een geheel nieuw camerastandpunt worden geïntroduceerd. In Oceanhorn bekijk je de eigenlijk vrij platte 2D-spelwereld in drie dimensies van schuin bovenaf. Je knokt met beestjes in de omgeving, slaat struikjes en potjes aan gort en om het helemaal des Zelda’s te maken, kan je die potjes ook oppakken en boven je hoofd houden om ermee te lopen. Het zullen natuurlijk niet de uiteindelijke speldoelen worden in Oceanhorn, maar het laat zien dat de voorliefde voor Nintendo’s koene groene strijder als een paal boven water staat. De getoonde omgeving lijkt het absolute begin van Oceanhorn. De vijanden zijn klein en onschuldig en het levelontwerp lijkt nog niet overdonderend. We kunnen niet wachten tot we het spel in handen krijgen om te zien hoe het zich ontwikkelt. Tot die tijd spelen we het ‘nèt niet zo mooie’ Swordigo vrolijk verder.

De koopjeshoek

Oké oké, hier zijn de downloads. The Treasures of Montezuma is een aanrader: een van de fijnste match-3 games op de iPhone:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 18:28
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, oceanhorn, The Legend of Zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.