MyPhoneDesktop: iPhone op je desktop

MyPhoneDesktop laat omvangrijke taken, zoals het typen van een lang sms'je, het invoeren van een lange URL en meer vanaf de desktop uitvoeren.

my-phoneMyPhoneDesktop is een nieuwe applicatie van jProductivity, een softwareontwikkelaar uit New York. Met de applicatie is het volgens de makers mogelijk om bepaalde taken, zoals het bellen van een telefoonnummer, het invoeren van een ingewikkeld webadres of het maken van een sms-bericht op je eigen computer voor te bereiden en deze vervolgens door je iPhone te laten uitvoeren.


Hiervoor moet je als gebruiker een aantal dingen doen. Zo heb je allereerst de MyPhoneDesktop-applicatie voor de iPhone nodig. Vervolgens dien je vanuit de applicatie een account aan te maken en heb je tot de slot de mogelijkheid om de desktopapplicatie te downloaden. Deze is er voor Windows-, Mac- en Linux-gebruikers en kan gratis gedownload worden.

Webadressen kunnen naar de iPhone gestuurd worden en worden vervolgens geopend in Mobile Safari. Telefoongesprekken kunnen vanuit de desktopapplicatie worden gestart en foto’s kunnen rechtstreeks vanaf de desktop in de fotogalerij van de iPhone opgeslagen en, indien gewenst, worden weergegeven. Ook is het mogelijk om sms-berichten te versturen, maar dat werkt echter alleen bij lange berichten. Bij korte berichten wordt de sms-applicatie weliswaar geopend, maar wordt er geen tekst doorgegeven. Voor korte berichten zul je dus zelf de iPhone moeten pakken.

Voor de communicatie tussen desktopapplicatie en toestel maakt MyPhoneDesktop gebruik van Push Notifications. Wanneer de applicatie actief is worden taken direct uitgevoerd. Als dat niet het geval is dan activeert de notificatie het gewenste proces. Ook het versturen van notities of grotere lappen tekst behoort tot de mogelijkheden. Naast de desktopapplicatie is het ook mogelijk om middels een webbrowser taken op een iPhone uit te voeren. Hoewel MyPhoneDesktop geen volledige oplossing is om je iPhone en desktop te laten samenwerken, kan het in sommige gevallen wel een praktische en relatief goedkope oplossing zijn.

Downloaden: MyPhoneDesktop voor iPhone, iPod touch en iPad (1,59 euro)

myphonedesktop

Via: iFun.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2010, 12:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen computer, ipad, ipod touch, notities, sms, telecom
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.