Stripboeken lezen op de iPad: Comic Zeal of Comic Reader Mobi?

Stripboeken lezen op de iPad is nog niet ideaal: het scherm is net iets te klein. Naast Marvel Comics zijn ook Comic Zeal en Comic Reader Mobi kanshebbers.

comic readerOp de iPad kun je de gratis stripboekapplicatie van Marvel Comics installeren. Je kunt er ook een gratis Spiderman-stripboek op installeren zodat je al een idee krijgt. Andere stripboeken kosten zo’n $1,99 per stuk. Maar in de App Store zijn ook duurdere stripboek-applicaties te vinden, zoals Comic Zeal ($14,99) en Comic Reader Mobi ($7,99). Een ander alternatief is Comixology, dat vrijwel gelijk is aan Marvel’s applicatie. Voor het zelf importeren van stripboeken heb je echter de duurdere apps nodig. Comic Reader Mobi is een universele app, die gelijktijdig op iPhone en iPad te gebruiken is. Je kunt bestanden in ZIP, RAR, CBR, CBZ en PDF-formaat gebruiken.

Toch blijkt de Pad nog niet de ideale reader voor stripboeken. Het scherm zou nog 20% groter moeten zijn om echt lekker te kunnen lezen, zo merkt Gizmodo op. Van de twee genoemde betaalde applicaties is Comic Reader Mobi de beste oplossing: de interface is weliswaar lelijk, maar de app herkent automatisch een layout met twee pagina’s naast elkaar en heeft niet de lange verwerkingstijd nodig als Comic Zeal, waar je na het importeren een paar minuten zit te wachten voor je de stripverhalen kunt gaan lezen. De interface van Comic Zeal ziet er wel beter uit. Je kunt bij Comic Zeal ook niet inzoomen op individuele tekstballonnen. Het makkelijkst lees je in Comic Reader Mobi, waarbij je de pagina’s in origineel formaat bekijkt. Daarbij moet je wel steeds scrollen om de volledige pagina te zien. Nog niet ideaal dus.

Downloaden: Comic Zeal ($7,99/€5,99) en Comic Reader Mobi ($14,99/€11,99)

comic zeal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2010, 14:15
Categorie Uncategorized
Onderwerpen anysim, comics, strips, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.