MyPad: nieuwe Facebook-app voor de iPhone

MyPad for Facebook is een nieuwe manier om het sociale netwerk in de gaten te houden en te updaten op de iPhone. De applicatie werkt totaal anders dan de officiële app en laat je foto's van anderen opslaan.

MyPad for Facebook voor iPhone headerBijna tegelijk met het officiële Facebook Messenger, kwam de onafhankelijke ontwikkelaar Loytr gisteren met een nieuwe Facebook-applicatie voor de iPhone. MyPad is een kleine versie van de iPad-app die al langer beschikbaar is. Die versie is volgens de makers al meer dan 12 miljoen keer gedownload. De telefoonversie heeft een paar goede eigenschappen van de grote versie overgenomen, zoals ondersteuning voor sommige games, het downloaden van foto’s en meerdere accounts gebruiken.

Om maar met de deur in huis te vallen: MyPad heeft ook een nadeel. De applicatie is alleen in de horizontale houding van de iPhone te gebruiken en als je niet gewend bent om op het grote toetsenbord van de telefoon of iPod touch te typen, zal je wat meer moeite hebben om zelf stukjes te schrijven of te reageren op het sociale netwerk.

MyPad for Facebook foto's bekijkenDe layout van MyPad lijkt op die van verschillende iPad-apps. Links in beeld staan in donkergrijs de rubrieken waarop je kan klikken en de pagina’s die ze openen, verschijnen aan de rechterkant met een vloeiende animatie in beeld. Links en reacties uit en onder berichten verschijnen weer in een aparte pagina die daarover weer in beeld vloeit. Je kan ze sluiten door ze weer uit het beeld te swipen. Door terug te swipen, komen ze weer in beeld.

Een aardige mogelijkheid van MyPad is het opslaan van foto’s. Open een foto uit een bericht en je komt oog in oog met de andere foto’s uit een album van die persoon. Met een pijltje linksboven de foto kan je een kiekje opslaan in het foto-album van de iPhone. In de app wordt een foto overigens niet al te groot getoond en kan je alleen goed inzoomen met een pinch-beweging. Met een dubbelklik kom je vast te zitten in een hoek van de foto. In tegenstelling tot een paar andere Facebook-apps, vertraagt de applicatie echter nauwelijks door het laden van foto’s. In het algemeen werkt MyPad vrij snel; of je nou de vriendenlijst, een profielpagina of een groep laadt.

MyPad for Facebook foto uploadenEr zijn ook wat minpuntjes te ontdekken aan MyPad. Zo biedt de app geen mogelijkheid tot Facebook Chat, blijkt de ondersteuning van games enkel externe links te openen (en is er dus feitelijk geen ondersteuning) en bovendien staat de timeline regelmatig vol met berichten waar niks in staat. Een blik op de officiële Facebook-app leert dat dat berichten zijn in het kader van ‘persoon X heeft zijn profielfoto gewijzigd’ en ‘persoon Y is nu bevriend met die en die en die’. Geen groot gemis, maar het is de vraag waarom zulke lege berichten niet uit de nieuwsstroom worden gefilterd. Tevens wil de applicatie wel eens vastlopen bij het uploaden van een foto, waar je overigens wel een simpel kleurenfilter overheen kan doen als je dat wilt. Daar is nog een update voor nodig.

MyPad is desondanks een aanbevelenswaardige applicatie voor degenen die de officiële Facebook-app niet erg handig vinden.

Downloaden: MyPad for Facebook (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2011, 13:38
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.