Muziek Pret: leer kinderen via de iPhone kennismaken met muziek

Muziek Pret is een iPhone-applicatie waarmee ouders hun kinderen kunnen laten kennismaken met muziek.

saxofoon muziek pretMuziek Pret is een Nederlandse applicatie waarmee je kinderen kunt laten kennismaken met muziek en muziekinstrumenten. De app bevat 9 instrumenten (piano, saxofoon, gitaar, accordeon, saxofoon, mondharmonica, xylofoon, viool en blokfluit) met bij elk instrument twee toonladders en drie Nederlandse liedjes. Na het selecteren van het instrument krijg je de naam van het instrument duidelijk te horen, zodat kinderen niet alleen de klanken van het instrument herkennen, maar ook de naam leren.

muziek pret iphoneVervolgens luister je naar drie bekende liedjes: Poesje mauw, Vader Jacob en Klap eens in je handjes. Grote knoppen zorgen ervoor dat ook kleine kinderen de instrumenten eenvoudig kunnen selecteren. Muziek Pret is een universele applicatie en dus ook op de iPad te gebruiken.

Dezelfde ontwikkelaar maakte eerder voor de iPad de rekenapplicatie Reken Pret (€0,79). Daarmee kunnen kinderen op een leuke manier hun rekenvaardigheden trainen, via een Nederlandse app. We hebben eerder op iPadclub een artikel over Reken Pret gepubliceerd.

De ontwikkelaar van Muziek Pret geeft enkele promocodes weg, die je via het Facebook-account van iPhoneclub kunt terugvinden. De codes zijn eenmalig te gebruiken en ook geschikt voor Nederlandse App Store-accounts.

Downloaden: Muziek Pret (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 januari 2011, 14:04
Categorieën Kinderen, Muziek
Onderwerpen kinderen, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.