Nederlandse iPad-applicatie Reken Pret krijgt update (+promo)

De Nederlandse iPad-applicatie Reken Pret heeft een update gekregen. Met de app kunnen kinderen leren rekenen: optellen, aftrekken en dergelijke.

rekenpret ipadReken Pret is een Nederlandstalige applicatie waarmee kinderen vanaf 4 jaar hun rekenvaardigheid kunnen verbeteren. De iPad-applicatie ziet eruit als een schoolbord en bevat vijf soorten rekenopdrachten: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen en tafels. Daarnaast is er sinds de update naar 1.1 een nieuwe willekeurige variant bijgekomen, waarbij je een mix van rekenopdrachten krijgt. Elk onderdeel kun je op drie niveau’s uitvoeren.


Het niveau geef ja aan via de instellingen en bepaalt hoeveel tijd je hebt om de sommen op te lossen. Je kunt extra tijd verdienen door het snel beantwoorden van een som, maar je zult merken dat de sommen gaandeweg steeds lastiger worden.

rekenpretDe ontwikkelaar geeft 10 promocodes voor deze app weg, die je via @iPadNL kunt ophalen. Voor de taalfans: de ontwikkelaar schrijft de naam Reken Pret met spatie, dus wij voor deze ene keer ook. Een bijbehorende applicatie Taal Pret is er dan ook niet. Verder moeten ouders bij de app Reken Pret oppassen dat hun kinderen de N niet gespiegeld gaan schrijven.

Downloaden: Reken Pret (€0,79)

Voor het inwisselen van promocodes heb je een Amerikaans iTunes-account nodig (dit is een keuze van Apple, dus het heeft geen zin om hierover in de reacties te gaan klagen). Instructies voor het inwisselen van promocodes vind je hier.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 oktober 2010 om 12:20
Onderwerp
Categorie
Onderwijs

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.