Mijn Zorgcoach: klachten bijhouden met iPhone-app

Mijn Zorgcoach is een iPhone-app van Agis Zorgverzekeringen waarin je klachten, medicatie, oefeningen en doktersafspraken kan bijhouden. De zorgverzekeraar belooft zelf geen toegang te hebben tot de gegevens.

Mijn Zorgcoach iPhone iPod touchEen terugkerende pijn in je onderbeen, een herhaaldelijk opzettende steek in je buik. Het zijn klachten waarvoor je misschien niet meteen naar de dokter wilt grijpen, maar die je wel in de gaten wilt houden. Mijn Zorgcoach is een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarin je zowel klachten als medicatie en oefeningen kan bijhouden. De applicatie is gemaakt in opdracht van Agis Zorgverzekeringen, maar die garandeert dat de gegevens alleen voor jou bestemd zijn. Je kan de app zelfs vergrendelen met een cijfercode.

Het is maar een simpel trucje, maar niet een waar alle medische hulp-apps aan denken. Mijn Zorgcoach denkt op meer fronten aan je privacy. Zo kan je foto’s maken in de applicatie van je plekken, pijntjes en klachten. Die worden keurig alleen opgeslagen in de app en dus niet het standaard fotoalbum van de iPhone. Verder vertrouwt een woordvoerder van Agis Zorgverzekeringen iPhoneclub. toe: “De Mijn Zorgcoach-app is niet gekoppeld aan externe systemen, wat betekent dat wij geen inzicht hebben in de gegevens van de gebruiker.”

In het hoofdmenu vind je zes knoppen, waarvan je met één natuurlijk direct met iemand van Agis kan spreken. De andere mogelijkheden zijn het toevoegen van een klacht, een medicijn, een afspraak en een oefening. Met de zesde knop kan je je gehele dossier bekijken, waarbij alle ingevoerde gegevens op datum staan gesorteerd en niet zozeer op categorie.

Met het aangeven van een klacht, tik je eerst de omgeving van een lichaam in beeld aan. Als je dat hebt gedaan, kan je de klacht een naam meegeven en de hevigheid ervan beoordelen met een cijfer. Je kan ook aangeven vanaf wanneer je last hebt. Je hoeft er dus niet meteen bij te zijn, maar kan ook gemakkelijk nog een week later aangeven dat je een klacht hebt. Het staat niet vastgepind op de datum. Met de tekstvakken aanleiding en notities kan je extra informatie invoeren.

De sectie medicijnen en oefeningen zorgen ervoor dat Mijn Zorgcoach ook een geschikte applicatie is om mee bij te houden of je je aan het schema houdt en of je vordert. Het is daarom ook een app die op langere termijn handig kan zijn.

Bekijk ook ons archief voor andere zorg-apps binnen het kader Gezondheid en Fitness en Medisch.

Downloaden: Mijn Zorgcoach (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 16:59
Categorieën Geneeskunde, Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen gezondheid, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.