E-inzicht van Essent: apparaten op afstand bedienen met iPhone-app

E-inzicht Essent is een nieuwe iPhone-app waarmee je de stroom in huis op afstand kan bedienen. Zo kan je instellen wanneer het modem uit gaat en wanneer je koffiezetter geactiveerd wordt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Essent E-inzicht iPhone iPod touch huis op afstand bedienenEssent heeft haar vierde applicatie uitgebracht voor de iPhone. Die wordt door de leverancier aangekondigd als de opvolger van de E-thermostaat app van december vorig jaar. Daarmee kan je de thermometer op afstand bedienen. Met het nieuwe E-inzicht krijg je inzicht in het verbruik van je apparaten en verschillende bespaartips. Zo kan je aan de hand van de applicatie bijvoorbeeld zien hoeveel stroom je bespaart als je dat ene stekkerblok ‘s nachts uitschakelt – en dat kan je van afstand doen met de app.

E-inzicht werkt alleen met het Essent E-inzicht basispakket, dat besteld kan worden op de website van de leverancier. Dat pakket bestaat uit zogenaamde SlimmeStekkers en een Hub, en dat zijn de apparaten waardoor de nieuwe applicatie gegevens kan uitlezen over je verbruik.

E-inzicht iPhone-app van EssentJe huidige verbruik wordt zowel uitgedrukt in kWh als in Euro, en als je daarop wilt besparen, kan je apparaten dus rechtstreeks uitschakelen via de applicatie. Te bewerkelijk? Je hebt ook de mogelijkheid om schakeltijden in te stellen. Van één uur ‘s nachts tot zeven uur ‘s ochtends de stekkergroep van je modem en router uitschakelen? Na vertrek van huis in de ochtend het koffiezetapparaat uitzetten? Waarom ook eigenlijk niet? De applicatie werkt overal met een (mobiele) internetverbinding, dus je kan je stroom ook vanaf kantoor, familie of vrienden bedienen.

In een ander segment laat de E-inzicht app zien hoeveel geld je kan besparen als je een ander apparaat in dezelfde categorie koopt. Zo zie je bijvoorbeeld een overzicht van nieuw witgoed met gunstige verbruikslabels tegenover jouw apparaat dat ongunstiger omspringt met energie.

Op de website waar Essent naar verwijst voor E-inzicht, is het voorlopig nog niet mogelijk om een compleet E-inzicht pakket met Hub en Slimmestekkers te bestellen. We hebben Essent gevraagd om meer informatie omtrent het pakket. Die reactie luidt:

Vanaf 1 november kunnen zowel bestaande als nieuwe klanten het product online bestellen, tot die tijd zijn alle vragen welkom op e-inzicht@essent.nl. Deze informatie is nu ook op de pagina te vinden waar vanuit de App stores naar gelinkt wordt. Meer gedetailleerde informatie volgt op zeer korte termijn.

Downloaden: E-inzicht (gratis, Essent E-inzicht pakket vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 23:55
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen energie, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.