Know How: elke dag een weetje op je iPhone

Know How is een nieuwe Nederlandse iPhone-app met elke dag een weetje, afkomstig uit het gelijknamige blad van uitgever Sanoma. Je kan ook pushberichten instellen tot de volgende brainsnack wordt vrijgegeven.

Know How elke dag een weetje iPhone-appElke dag net iets wijzer worden dan voorheen door een grappig weetje. Dat is wat Know How je wil bijbrengen. De applicatie laat elke dag één nieuw weetje zien bestaande uit een foto en een korte en bondige omschrijving. Wat een nijlpaard met zijn tanden kan, waarom een luchtballon opstijgt en: waarom oogt dat plaatje met al die ballen erop zo krom? De app is een manier van uitgever Sanoma om het gelijknamige blad onder de aandacht te brengen.

Know How is gratis te downloaden en als je even het huidige nummer op de website van Know How doorbladert, zie je direct dat de weetjes afkomstig zijn van de onderwerpen die in het blad worden behandeld. Daar staan bijvoorbeeld nog meer voorbeelden in van afbeeldingen die spelen met je hersenen, waardoor ze vervormen terwijl je ernaar kijkt. Net als de ballen uit de app.

Know How voorbeeld poollichtHet gegeven dat de app verbonden is aan een nieuw magazine, maak de applicatie er niet minder geinig op. De onderwerpskeuze is vanaf de proefperiode vanaf 18 oktober afwisselend en de app ziet er bovendien strak uit. De onderwerpen worden aangeduid met vierkante foto’s waar je horizontaal doorheen kan vegen. Je kan de foto’s vergroot op beeld bekijken boven de tekst en kan weetjes liken op Facebook of bewaren in de archiefmap van de app. Die open je met een knop rechts bovenin. Je kan zelfs een pushbericht instellen als het nieuwe weetje van de dag bekend is gemaakt, en ziet een timer in de app naar de volgende ‘know how’ toe.

Uitgever Sanoma is vandaag sowieso van de weetjes. Zo schreven we op zustersite iPadclub.nl zonet over het iPad-gebruik van de Nederlander, dat door Sanoma vandaag bekend werd gemaakt. Het ziet er niet naar uit dat zulke uitgebreide infografieken hun opwachting zullen maken in de Know How-app, bedoeld voor korte brainsnacks.

Downloaden: Know How (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 17:45
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen magazine, sanoma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.