Memoji-app iPhone

Review: Memoji maakt een emoji van jouw selfies

Memoji is een nieuwe selfie-emoji-app van de makers van Facetune. Zet hartjes, tranen of een briesende neuswolk op je foto's!

Met de nieuwe app Memoji word je zelf een emoji en dat blijken veel mensen wel te zien zitten. De app komt uit de keuken van Facetune, een populaire app om je gezicht te laten ‘straktrekken’. Memoji heeft echter een heel andere insteek: maak een selfie en kies vervolgens uit een van de 11 emoji zoals een duivel met hoorntjes, eenhoorn, hartjesogen of zonnebril.


Memoji-app iPhone

Memoji maakt selfie-emoji

Selfies maken is leuk om te doen, maar wat doe je met die wallen onder je ogen? Met Facetune kon je ze al laten gladstrijken, terwijl je er nu met Memoji gewoon een zonnebril overheen zet. Memoji is vrij simpel: de app zet bewegende emoji’s op foto’s van gezichten. Soms levert het een grappige vervorming op, soms een wat ongemakkelijke gezichtsuitdrukking. Zo kun je voor de emoji met kusmondje het best een foto kiezen waarop je lacht. Anders ziet het er nogal verkrampt uit.

Memoji-app

Tussen de emoji-filters heeft Memoji een reclame voor Facetune 2 verstopt. De app zelf kost helemaal niets, al is het aantal filters wel beperkt. Grote kans dat de makers dit later nog uitbreiden met betaalde emoji-filters. Je kunt een plaatje of video van Memoji meteen omzetten naar een gif, zodat je deze kunt delen via Facebook en andere social media. Minpunt van de app is de fotokiezer; die verschijnt als een smal balkje bovenin beeld, zodat je behoorlijk moet bladeren om een recente selfie te vinden. Het was makkelijker geweest als Memoji je vrij had laten kiezen uit je fotobibliotheek, zodat je meteen kunt doorbladeren naar het selfies-album.

Kieskeurig met gezichten
Een ander minpunt is dat Memoji nogal kieskeurig kan zijn over de vraag wat een gezicht is. Wil je je huisdier voorzien van een hartjesemoji of zonnebril, dan lukt dat niet. Ook doet Memoji moeilijk als de persoon niet rechtstreeks in de camera kijkt. Volgens de makers kun je ook beelden en schilderijen zoals het Vrijheidsbeeld en de Mona Lisa gebruiken. Dit werkt allemaal met kunstmatige intelligentie, net als de app FaceApp die we een tijdje geleden hebben gesproken. Memoji gebruikt het intelligent 3D-modelleren van gezichten om te herkennen waar de ogen, mondhoeken en dergelijke zitten. Daarna overdrijft de software de emotie op het gezicht: mondhoeken gaan wat meer omhoog of omlaag, ogen knijpen samen om boos te kijken of een knipoog te maken.

De bedenker van de app, Lightricks CEO Zeev Farbman, is iemand die nooit lacht op foto’s. Met deze app kan hij zijn mondhoeken weer laten rechttrekken, als er een keer een lachende foto van hem opduikt. Er is nog geen Android-versie van Memoji, maar die is wel in de maak.

Score

7

Memoji

Memoji

Voordelen +

  • Gratis te gebruiken
  • Te delen via diverse sociale netwerken
  • Makkelijk in gebruik

Nadelen

  • Beperkt aantal filters
  • Foto kiezen moet via smal balkje
  • Niet elk gezicht wordt herkend

Conclusie Memoji review

Memoji is een grappige nieuwe app waarmee je snel een emotie toepast op eigen foto’s. Als je boos bent hoef je dat niet meer met een gewone briesende emoji duidelijk te maken, maar laat je met een selfie zien dat er stoom uit je neusgaten komt. Veel persoonlijker. De app is gratis te gebruiken, maar is uiteindelijk wel bedoeld om meer mensen in contact te brengen met de betaalde Facetune-apps. Het aantal filters is nu nog beperkt, wat het voor Memoji lastig maakt om een eigen plekje te veroveren tussen allerlei andere apps waarmee je filters over je eigen gezicht kunt gooien (zoals Snapchat en recent ook Facebook).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.