Medisch Woordenboek op iPhone en iPad verschenen

Medisch Woordenboek is een Nederlandse app met uitleg van 12.000 medische termen. De app is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen en patiënten, waarbij in heldere taal uitleg wordt gegeven van medische begrippen.

medisch-woordenboek-iphoneMedisch Woordenboek is een nieuwe Nederlandstalige app waarmee je 12.000 medische termen op zak hebt. De app is bedoeld voor professionals en patiënten, waarbij in begrijpelijk taalgebruik wordt geprobeerd om de termen uit te leggen. Volgens de makers is de informatie niet eerder in deze vorm online of in een app verschenen. Sterke punt volgens de makers is de uitgebreidheid van de informatie, zowel in het Nederlands als in het Frans. De informatie in de app is afkomstig van Medica Press, een Zwitsers consortium van medisch specialisten en artsen.

Zij werken al 30 jaar samen en zullen de index regelmatig bijwerken. Je krijgt bij het opstarten dan automatisch een melding, zonder dat je een update hoeft te installeren. Heb je eenmaal de informatie gedownload, dan kun je alles offline raadplegen. De totale omvang van de database is ongeveer 3 MB. Je hebt iOS 4 of hoger nodig om Medisch Woordenboek te kunnen gebruiken. Voor spannend, nieuw design hoef je niet bij deze app te zijn, maar het gaat dan ook vooral om de inhoud.

Downloaden: Medisch Woordenboek (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 10:02
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen gezondheid, naslagwerk, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.