MedAlert iPhone-app: nooit meer medicijnen vergeten

MedAlert is een nieuwe app van GGZ Friesland, waarmee je je medicijngebruik in de gaten kunt houden. De app waarschuwt wanneer het tijd is om je pilletje in te nemen.

Medalert-iPhoneMedicijngebruikers met een iPhone hoeven met de app MedAlert nooit meer hun pilletjes te vergeten. De app is ontwikkeld door GGZ Friesland maar is voor iedereen te gebruiken, of je nu in Friesland woont of niet. MedAlert geeft je de mogelijkheid om in te stellen welk medicijn en welke dosis je moet innemen, wanneer en hoe vaak. Zodra je medicijnen moet innemen, geeft de iPhone een melding. Dit werkt lokaal, dus zonder dat er dataverkeer nodig is. Wanneer je een alert krijgt, kan je meteen aangeven of het medicijn direct is ingenomen. Je kunt vanuit de app ook je medicijnvoorraad bijhouden, zodat je weet wanneer je nieuwe pillen moet halen.

GGZ Friesland heeft de app laten ontwikkelen, omdat onderzoek aantoont dat een herinneringssysteem de therapietrouw bevordert. Dit is gunstig voor de behandeling. Als een patiënt zelf de medicatie in de gaten kan houden, bevordert dat de zelfstandigheid. De app biedt ook de mogelijkheid om een notitie te schrijven, waarin je bijvoorbeeld aangeeft hoe je je voelt op het moment van de inname. Later kun je dit met de arts bespreken. Naast de iPhone-app komt er binnenkort ook een Android-variant. Wie geen iPhone heeft, kan trouwens ook terecht op de mobiele website medalert.nl. In plaats van iPhone-notificaties krijg je dan een waarschuwing via sms.

Downloaden: MedAlert (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2011, 16:05
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.