‘Maar liefst 66 procent van nieuwe apps in 2012 was gratis’

Appsfire concludeerde bij een onderzoek naar de App Store dat 66 procent van de nieuwe apps uit 2012 gratis is. Slechts 34 procent heeft een prijskaartje.

infographic 2Slechts 34 procent van alle apps die in 2012 verschenen in de App Store hebben een prijskaartje. Dit stelt app-trackdienst Appsfire in zijn jaarlijkse verslag. Dat percentage ligt een stuk lager dan voorgaande jaren: in 2008 was 74 procent van de apps nog betaald, een percentage dat vorig jaar op 47 procent lag. In 2012 verschenen er 339.164 nieuwe apps volgens het verslag, onder andere ontwikkeld door 95.468 nieuwe ontwikkelaars.

Het verslag van Appsfire gaat gepaard met een infographic, waarin een aantal statistieken over de App Store zijn verwerkt. Zo blijkt dat 1.038 apps de top 10 van de Amerikaanse App Store wisten te bereiken. Een vrij laag aantal, als je bedenkt dat er nu meer dan een miljoen in de App Store te vinden zijn. Games blijven een populaire categorie: 64 procent van de applicaties in de top 10 was een spelletje.

Appsfire houdt de App Store nauw in de gaten en baseert zich op eigen metingen. Hiermee sluit onderstaande infographic echter geen andere mogelijkheden uit: alleen Apple kan met volledige zekerheid zeggen hoe de App Store er voor staat.

Infographic

Druk op bovenstaande afbeelding om de volledige infographic te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 14:58
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, appsfire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.