Ticker for Twitter: timeline, mentions en hashtags in je iPhone-dock

Ticker for Twitter is een leuke Twitter-app voor in je iPhone-speakerdock, waarmee je de timeline, mentions, hashtags en zoektermen kan volgen.

Ticker for Twitter iPhone iPod touch iPadDe iPhone stil naast je laptop terwijl je aan het werk bent? Het kan leuker, of efficiënter. Ticker for Twitter is een app van de in de Amsterdam woonachtige Ivan Vasic en is niet bedoeld om intensief bij te houden en je Twitter-cliënt te vervangen, maar toont tweets op de iPhone als een screensaver. Met ingang van de laatste update vandaag, kan je zeggen dat de applicatie volledig is geworden. Behalve je timeline, kan je vanaf versie 1.1 ook zoekopdrachten, hashtags en je mentions volgen. Daarnaast kan je interessante links in tweets meteen doorsturen naar Instapaper en Pocket.

In de originele app kon je alleen je timeline of een Twitter-lijst opzetten en was de app wel leuk, maar kon je er niet echt een onderwerp mee volgen. Dat is met ingang van de update veranderd. Ticker for Twitter geeft in het instellingenmenu toegang tot de twitterbronnen timeline, mentions aan Twitter-accounts die je zelf invoert, zoekopdrachten en hashtags. Je kan daarnaast instellen hoeveel verschillende tweets je wilt zien voordat de lijst ververst wordt, hoe lang een tweet in beeld blijft staan en na hoeveel minuten nieuwe tweets worden opgehaald. De nieuwste update zorgt ook voor een optie dat je links kan openen in Google Chrome in plaats van Safari.

Je kan vooralsnog alleen kiezen uit een zwarte achtergrond met witte letters, al geeft Ticker aan dat er binnenkort meer thema’s beschikbaar zullen zijn. Ook kan je aangeven of de klok en de datum in het scherm worden getoond. Met of zonder tijd: Ticker for Twitter heeft van zichzelf een vrij rustige uitstraling. De tweet zelf lichtgrijs weergegeven met witte links erin, zwevend en los van de gebruikersnaam met profielfoto eronder. De tijd en datum staan helemaal rechtsonder. Die kan je dus uitschakelen. Dat geldt helaas niet voor het altijd zichtbare instellingenpictogram rechtsboven. Door op het beeld te tikken, krijg je de functie om een tweet te retweeten, te favorieten en met het oog zet je het artikel achter de link door naar Instapaper of Pocket. Met een veeg kan je snel van tweet naar tweet bewegen.

Ticker for Twitter instellingen Ticker for Twitter mentions

Ticker for Twitter is een applicatie die de beloofde nieuwe thema’s wel kan gebruiken. De app voor in je speakerdock of docking station van je iPhone, iPod touch of iPad, ziet er niet verkeerd uit, maar misschien wel een beetje saai met zijn immer zwarte achtergrond. Wel zijn de mogelijkheden vanaf versie 1.1 uitgebreid genoeg om de app handig en leuk te maken.

Downloaden: Ticker for Twitter (€1,79, universele app, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 16:09
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.