LookAway Player: YouTube-app pauzeert als je wegkijkt

LookAway Player is een iPhone-app die de functie van het wegkijken en pauzeren bij video's zoals in de Samsung Galaxy S4 over heeft genomen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

LookAway Player header iPhone iPadHet is een van dé verkoopargumenten van de Samsung Galaxy S4: de functie dat video’s stoppen met spelen zodra je wegkijkt. De Zuid-Koreaanse fabrikant noemt dit Smart Pause. De camera registreert de positie van je ogen en laat je zo pauzeren of verder gaan. Het duurde niet lang voordat er een iPhone-app uitkwam met dezelfde functie, zoals eerder gebeurde met het swype-toetsenbord dat groot werd in Android. LookAway Player werkt alleen bij YouTube-video’s.

Apple’s structuur van iOS is zodanig opgezet dat applicaties geen functies in het hele systeem kunnen implementeren. Als je LookAway Player installeert, betekent het dus niet dat elke video die je op de iPhone bekijkt, pauzeert als je even niet naar het beeld kijkt. Het werkt alleen in deze specifieke app met YouTube-video’s.

LookAway Player heeft nog een trucje behalve het wegkijken, dat vlekkeloos werkt in zowel de horizontale als verticale houding van de iPhone. Als je een ssh-gebaar ssst-gebaar maakt met je vinger op je (getuite) lippen, valt het volume weg en mute je de video tijdelijk. Maak het gebaar nog eens, en het geluid komt terug. Ook die functie werkt indrukwekkend goed in de app. Mocht je last hebben van een drukke omgeving achter je, dan kan je de gevoeligheid van het reageren op wegkijken en het stiltegebaar bijstellen in de instellingen. Aan het oog in beeld zie je of je wel (dan staat er een vinkje) of niet geregistreerd wordt door de app.

LookAway Player videospeler met herkenningsoog LookAway Player instellingen

Helaas heeft ontwikkelaar Ketan Banjara nagelaten een daadwerkelijk goéde YouTube-app te maken met de LookAway Player. Je kan in het eerste tabblad momenteel populaire video’s zien op het videonetwerk en met het tweede tabblad zoeken, maar daarbij ontbreken wel alle opties. Je kan niet zoeken op actualiteit of categorieën bijvoorbeeld. Daarnaast ontbreken opties als AirPlay, doorspelen op de achtergrond (wat overigens ook niet kan met de officiële YouTube-app), reacties geven en lezen en video’s delen of hun link kopiëren. LookAway Player is dus echt vooral een gimmick om een ‘nieuwe’ techniek te testen – en die werkt prima.

Downloaden: LookAway Player (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:46
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen samsung, video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.