Dungeon Hunter 4: prachtig hakspel van Gameloft uitgekomen

Dungeon Hunter 4 is een schitterend uitziend nieuw hakspel op de iPhone en iPad. Gameloft heeft de PVP- en coöp-game gratis gemaakt.

Dungeon Hunter 4 iOS iPhone iPadDungeon Hunter was een ooit befaamde naam voor gamers met een iPhone en iPad. De eerste twee delen van de serie hakspellen, waren groots van opzet en lieten je enkele uren door gebieden slenteren om jezelf sterker en magischer te maken en steeds grotere vijanden neer te kunnen slaan. Uitgever Gameloft gaf de serie met Dungeon Hunter 3 echter een schop: het deel was gratis te downloaden, maar offerde de verhaallijn op voor kleine arena-gevechten die sneller verveelden. Met Dungeon Hunter 4 wordt die schade hersteld. En toch is de game nog steeds gratis.

Een van de mooiste games

Dungeon Hunter 4 mooie brugAls je bij aanvang van het spel kiest tussen een allround-strijder, zwaardendrager, magiër of boogschutter, krijg je al de indruk dat het spel er goed uitziet. De personages zijn lekker gedetailleerd en animeren vloeiend. En het spel zet nog een flinke tand bij als je speelt. Op de nieuwste toestellen overtuigt het spel met gedetailleerde schaduwen, prachtige lichteffecten, heldere kleuren en ook de actie verloopt snel en soepel. Dungeon Hunter 4 is een van de mooiste games op de iPhone en iPad. De keerzijde is dat je minstens een iPhone 4 of iPad 2 nodig hebt om het spel te kunnen draaien, en ook dat je maar liefst 2 gigabyte vrij moet hebben op je toestel om het te kunnen draaien.

Knoppenbesturing

Fans van de eerste delen kunnen hun hart ophalen dat de besturing van Dungeon Hunter 4 nog steeds werkt met virtuele knoppen op het scherm. Links staat een stick waarmee je de richting bepaalt, rechts in beeld verzamelen zich gaandeweg steeds meer actieknoppen voor verschillende aanvallen. Daarmee vernietig je in eerste instantie vooral reptielachtige beesten.

Dungeon Hunter 4 kleurrijk iOS

Blauwe kristallen

Dungeon Hunter 4 heeft de kleine arena’s uit deel drie gelaten voor wat ze zijn en plaatsgemaakt voor levels die je echt doorkruist van A naar B, terwijl je onderweg getreiterd wordt door gevaren. In ieder geval in de eerste levels maak je kennis met personages die delen van het verhaal uit de doeken doen en de volgende missie bepalen. Het stemacteerwerk is zoals in wel meer fantasygames behoorlijk over de top, maar voor Gameloft-begrippen zit er erg veel karakter in de personages. Omdat het spel gratis te downloaden is en het geld voor de game ergens vandaan moet komen – zeker gezien de productiewaarden zo hoog zijn – lijkt het verdienmodel erin te zitten dat je echt geld gaat uitgeven aan het sneller upgraden van je personage. Nieuwe specialiteiten en betere wapens wachten je op, en die los je nu eenmaal sneller in met blauwe kristallen waar je al snel voor in de buidel moet tasten.

Online multiplayer

De verworven eigenschappen van gekochte upgrades kan je ook gebruiken in de online multiplayer van Dungeon Hunter 4. Je kan die op twee manieren spelen: tégen andere personen in zogenaamde PVP (player versus player) spelstanden, en mét andere spelers in de online coöperatieve stand. Die doet qua opzet nog wel erg denken aan de arena’s van Dungeon Hunter 3, maar het is hier wel duidelijk een aanvulling op het verhaal en niet het hoofdspel zelf.

https://www.youtube.com/watch?v=_ZmEvDoM2Zs

Hoelang gratis?

Dungeon Hunter 4 ziet er geweldig uit. Het beweegt vloeiend en zo speelt het ook. Het is bovendien volledig gratis te downloaden en ook nog een compleet pakket, met een verhaallijn, coöperatieve stand en versus-modus. Resteert de vraag hoelang je kan doorspelen voordat in-app betalingen onvermijdelijk lijken.

Downloaden: Dungeon Hunter 4 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad2+, iOS 5.0+))

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2013, 7:30
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, gameloft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.