Game-update: Flick Soccer, een spel met Wesley Snipes, Pickpawcket en de Game van de Week

Even leek het erop dat Wesley Snipes zou schitteren in een avonturenspel voor de iPhone en iPod touch, maar helaas. Gelukkig zijn Flick Soccer, Pickpawcket en Anomaly Warzone Earth wel erg leuk.

GU VR Anomaly Warzone Earth iPhoneDe iPhone is een raar platform voor games. Vandaag werd bekend dat het aardige spelletje Cover Orange zomaar even vijf miljoen keer is gedownload uit de App Store. Dat komt als een donderslag bij een regenachtige hemel! De games in deze Game-update hebben nog een lange weg te gaan voordat ze die mijlpaal bereiken. Een game met een zeker bekend acteur verdient dat ook helemaal niet. Gelukkig zijn er ook Flick Soccer, PickPawcket en de Game van de Week. Op naar onverwacht groot succes!

Balletje zwiepen: Flick Soccer

GU VR Flick Soccer iPhone iPod touchRonald Koeman? David Beckham? Theo Janssen? Jij kan het beter. In Flick Soccer doe je niets anders dan vrije ballen nemen door een voetbal te swipen richting doel. Dat gebeurt in een handvol minispelletjes waarbij je glas in het doel kapot moet trappen, latje tikt op een bewegend doelwit en de bal zo precies mogelijk richt op een doelwit binnen het doel. De ballen die je ‘schopt’ in Flick Soccer bewegen zo nu en dan alles behalve realistisch en veranderen hun richting plotseling midden in de trap. Op die momenten kan het spelletje wel eens kwaad bloed zetten bij de echte voetballiefhebber, maar daar staat een dosis hapklaar plezier tegenover. Flick Soccer is een spelletje van ‘even een highscore zetten’ tussen het toiletbezoek en de eettafel in en we vermoeden dat het ook ideaal is voor in de vele reclameblokken van Eredivisie Live. Daarover gesproken: vanwege de (afgelaste) oefenwedstrijd van Oranje woensdag is er geen voetbal vanavond, dus je hebt wat te doen op je iPhone.
Downloaden: Flick Soccer! (€0,79)

Nieuw en kattig: Pickpawcket

GU VR Pickpawcket iPhone iPod touchWe staarden even drie keer goed na de titel of die nou echt klopte op deze manier. Dat doet ‘ie. Het spel zelf is een stuk eenvoudiger om te begrijpen. Jij bent een kat op kunstroof – werk even mee hier, oké? – en moet langs de honden zien te sluipen die de boel bewaken. Gelukkig is het bij elke hond heel duidelijk te zien hoe ze kijken en is het gewoon de truc om uit het blikveld van de keffertjes te blijven. Kekke animaties en funky bluesmuziek zetten een aangenaam cartoonesk sfeertje neer terwijl de handen beginnen te zweten om de juiste acties precies op het goede moment uit te voeren. Pickpawcket heeft 60 levels, 30 achievements en 7 vaak pakkende liedjes. Het is bovendien eveneens geoptimaliseerd voor de iPad. Helaas zien de omgevingen er af en toe een beetje gemakzuchtig en repetitief uit. Als de makers daar iets meer aandacht in hadden gestoken, hadden ze hier wel eens een knaller van het formaat Cut the Rope kunnen hebben. Het vergt dezelfde hoeveelheid stressbestendigheid en timing en is er leuk genoeg voor.
Downloaden: Pickpawcket (€0,79)

Nieuw en oud: Julius Styles met Wesley Snipes

GU VR Julius Styles ft Wesley Snipes voor iPhone iPod touchScreenshots in de App Store kunnen erg misleidend zijn. Even leek het erop dat oude tijden herleefden met Julius Styles. Op de beelden is een ouderwets topdown-avonturenspel te zien waarin het tempo laag licht maar de sfeer hoog is. Knokken is niet aan de orde, puzzelen en een verhaal ontrafelen des te meer. Het zijn ingrediënten die Julius Styles allemaal heeft, maar geen enkele is goed uitgevoerd. Na een nietszeggend introfilmpje moet je handlangers opzoeken in een kerk en als dan het eerste gesprek aan bod komt, weet je helemaal niet waar je mee bezig bent. Het kan vanaf dat moment twee kanten op: het wordt uitzonderlijk en intrigerend of je hebt hier niks te zoeken. De oordelen van andere games zijn eenduidig. Ondanks de deelname van acteur Wesley Snipes is Julius Styles schrikbarend slecht. Het is onbegrijpelijk, onsamenhangend en (ook niet onbelangrijk) de puzzels zijn verre van logisch. Waarom dan toch een vermelding in de Game-update? Als waarschuwing, omdat we er zelf bijna ingetuind zouden zijn op zoek naar een diepgaand en inhoudelijk avonturenspel.
Downloaden: Julius Styles – The International (€2,39, universele app)

Game van de Week: Anomaly Warzone Earth

GU-VR-Game-van-de-WeekGisteren stond Anomaly: Warzone Earth op deze positie als Trailer van de Dag, nu heeft de eerste tower offense-game op de iPhone en iPod touch ook de Game van de Week-titel in de wacht gesleept. De reden is simpel: Anomaly laat als geen ander spel zien hoe dicht de casual game tegen de hardcore game is aangekropen, of juist precies andersom. Warzone Earth is een spel waarin je zelf een route uitstippelt voor je troepen die je op verdedigende basissen afstuurt om die te omzeilen of uit te schakelen. Het is eenvoudig om onder de knie te krijgen maar uitdagend om goed aan te pakken. Daarbij ziet het er zo flitsend, explosief en gedetailleerd uit dat geen ‘volwassen’ consolegamer zich ervoor zou schamen. Abnomaly is abnormaal goed.
Downloaden: Anomaly: Warzone Earth (€1,59)

Game-update. I’m lovin’ it.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2011, 18:46
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.