Laatste aflevering Walking Dead voor iOS nu beschikbaar

Telltale Games heeft vandaag de vijfde aflevering van de gameserie Walking Dead uitgebracht. Dit is de laatste aflevering van dit gameseizoen.

Walking DeadOntwikkelaar Telltale Games heeft de vijfde en tevens laatste aflevering voor de game The Walking Dead uitgebracht. De game vervolgt het verhaal van de vierde aflevering, waarin een groep mensen probeert te overleven in een met zombies gevulde wereld. De game is gebaseerd op de gelijknamige stripserie, waar nu ook een televisieserie over wordt gemaakt. Je volgt in het spel echter de avonturen van een totaal andere groep overlevenden.

In de game volg je Lee, een man op weg naar de gevangenis op het moment dat er een zombieplaag uitbreekt. Hij ontsnapt na een autocrash – om vervolgens de achtjarige Clementine te redden en onder zijn hoede te nemen. Tijdens de rest van de vijf afleveringen maak je moeilijke keuzes om ervoor te zorgen dat zowel Lee als Clementine overleven. Dit kan drastische gevolgen hebben: zo moet je soms kiezen wiens leven je redt, waardoor de ander aan zijn of haar lot wordt overgelaten. Jouw verhaal in de game kan er daarom totaal anders uitzien dan die van een andere speler.

Over de precieze inhoud van de vijfde aflevering durven we niet teveel te zeggen, omdat we daarmee wellicht het verhaal voor je verpesten. De game gaat letterlijk verder waar aflevering vier eindigde en probeert een einde te breien aan de vele verhaallijnen die de afgelopen maanden zijn ontwikkeld. Of alles afgesloten wordt is echter de vraag: Telltale Games lijkt van plan te zijn om een tweede “seizoen” uit te brengen, die wellicht als een tweede spel in de App Store zal verschijnen.

Je koopt The Walking Dead in de App Store voor €4,49, maar dan heb je enkel toegang tot de eerste aflevering. Wil je de overige vier spelen, dan kun je deze voor €4,49 per stuk kopen. Je kunt vanuit het spel ook in één keer €13,99 betalen, waardoor je toegang hebt tot alle tot nu toe verschenen afleveringen. In de praktijk kost de game je daardoor €18,48. Dat is minder dan de pc-versie, die wordt verkocht voor €24,99. Al biedt Amazon de pc- en Mac-versies tijdelijk aan voor $12,49, in verband met Black Friday.

Downloaden: Walking Dead: The Game (€4,49, met in-app aankopen, universeel, iOS 4.2+)

Walking Dead game 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 11:58
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.