DataMan Pro laat weer dataverbruik per iPhone-app zien

Het onlangs vernieuwde DataMan Pro voor iPhone is in een update weer voorzien van dataverbruik per app, dat je precies kan bijhouden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

DataMan Pro verbruik per app versie 6.1De tijdelijk uit de App Store verwijderde iPhone-app DataMan Pro is weer voorzien van haar befaamde App Watch-functie, waarmee je het datavebruik per applicatie op je telefoon kan bekijken. De toepassing kwam eerder deze maand totaal vernieuwd terug in de App Store, maar ontbeerde de mogelijkheid van de App Watch waar veel gebruikers aanvankelijk de originele applicatie voor kochten. De gegevens tonen elke dag hoeveel data je apps verbruiken.


Dataman Pro is vorige week in prijs verlaagd van 8,99 euro naar 4,49 euro en is nog steeds voor dat bedrag te downloaden – maar nu dus wel met vertrouwde functionaliteit. DataMan Pro geeft de app-statistieken weer voor het mobiele netwerk en Wi-Fi gescheiden. Naar aanleiding van je eigen gebruik van de app, kan je zo eenvoudig een schatting maken of een app veel of weinig data verbruikt.

DataMan Pro datavebruik per appDe website TidBits ziet een verband tussen de introductie van iOS 6 waardoor sommige gebruikers ‘honderden MB’s meer data’ gingen verbruiken zonder dat ze hun internetgedrag veranderden, en het verdwijnen van verschillende dataverbruik-apps in de App Store, zoals DataMan Pro. Voor de herintroductie van DataMan Pro verscheen nog wel Onavo Count voor de iPhone. Daarmee kan je ook datavebruik per app in de gaten houden, maar stuur je wel al je internetverkeer langs een server die de data telt.

In de eenvoudige interface van DataMan Pro kan je dataverbruik per maand, per week en per dag bekijken. Het laat bovendien zien hoeveel data je nog niet hebt gebruikt ten opzichte van je limiet. Omdat je data zo nauwkeurig bij wordt gehouden, kan de applicatie nauwkeurig een pushbericht geven als je je datalimiet nadert. Het is daarvoor aanbevolen om de wat batterij-onvriendelijke optie Precise Tracking aan te zetten. Daarnaast kan je aan de hand van GPS je verbruik per locatie bijhouden, maar die functie is wel echt een aanslag voor je batterijduur. DataMan Pro kan desgewenst het verbruikscijfer in het app-icoon weergeven. Na 23 november zal de app weer 8,99 euro kosten.

Downloaden: DataMan Pro (€4,49, vanaf iOS 6)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 16:18
Categorie Financiën
Onderwerpen dataman, dataverbruik
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.