KLEXi: uitgebreide iPhone-app voor mediaserver Plex/Nine

KLEXi is een nieuwe iPhone-client voor Plex, het mediacenter voor de Mac. KLEXi bevat veel opties voor het afspelen van mediabestanden en dient als remote control.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

klexi iphone 1Eerder schreven we al over de iPhone-applicatie van Plex, waarmee je Plex op afstand kunt bedienen en alle media naar je iPhone, iPod of iPad kunt streamen om mobiel te bekijken. Nu is er KLEXi, een volledige iOS-client voor Plex/Nine. Met KLEXi kun je door je mediabestanden (foto’s, video’s, muziek) bladeren vanaf je iPhone, maar de app doet ook dienst als afstandsbediening voor je Plex-client, wanneer die op een netwerk draait.
Plex is een mediacenter voor OS X, gebaseerd op XBMC, waarmee je media op je Mac, in je thuisnetwerk of van internet kunt bekijken.


Met Plex/Eight was het mogelijk om applicaties van derden te maken. Dat waren vooral afstandsbedieningen zoals Rowmote Pro en ook Media Hound is erg bekend. Met de komst van Plex/Nine is er meer mogelijk, waardoor we tipgever Wilco gelijk moeten geven: de Mac als mediacenter wordt steeds mooier! Externe ontwikkelaars kunnen plug-ins, metadata-agents en scanners maken. Er is een HTTP/XML API voor de Plex Media Server en de komende tijd gaan de mensen achter Plex nog meer mogelijk maken.

klexi iphone

De app waarmee Plex de komende tijd gaat pronken als het ultieme voorbeeld voor andere externe ontwikkelaars is KLEXi. Sinds vannacht is deze universele app voor iPhone en iPad verkrijgbaar in de App Store. Het bevat een enorme lijst functies, zoals de mogelijkheid om video’s te streamen naar je toestel, een download-and-play-optie, instellingen voor ouderlijk toezicht en een optie om apparaten op het netwerk uit slaapstand te halen of in slaapstand te zetten.

klexi 2

Er is ook interactie met de mediabestanden mogelijk: je kunt bijvoorbeeld muziek en video’s voorzien van een waardering vanaf je iPhone. En het ziet er ook nog eens mooi uit. KLEXi is in zes maanden gemaakt.

Downloaden: KLEXi (€4,99)

Alternatieven:

  • Plex (€3,99) – de officiële app
  • Rowmote (€0,79) – extreem veelzijdige afstandsbediening voor zo’n 30 diensten, waaronder Plex
  • Rowmote Pro (€3,99) – idem, maar met 5 extra functies, zoals landscape, meerdere monitors, etc.
  • Controllr Plex Remote (€2,39) – afstandsbediening
  • PlayMote (€1,59) – universele remote voor Plex/XBMC/Boxee

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2010, 17:02
Categorie Amusement
Onderwerp multimedia
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.