KinderTV: Bob de Bouwer, Sesamstraat en Bumba naar de iPhone

KinderTV is een applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee de kleine afleveringen van Bert en Ernie, Bumba, Bob de Bouwer en Zandkasteel kan bekijken. De filmpjes worden vanaf internet geladen.

KinderTV filmpjes kijken op iPhone iPod touchAfgelopen zondag bespraken we Kids TV, een Nederlandse applicatie die afleveringen van kinderprogramma’s van YouTube haalt en in een overzicht zet. Maar met KinderTV was er al langer zo’n app voor de iPhone en iPod touch. Met de applicatie kun je zo’n 50 afleveringen van Bumba, Bert en Ernie/ Sesamstraat, het Teleac-programma Zandkasteel en Bob de Bouwer bekijken. De filmpjes duren een minuut tot een kwartier.


Het hoofdmenu is zo ingericht dat kinderen het eenvoudig begrijpen. Onder het KinderTV-logo staan plaatjes van Bob de Bouwer, Zandkasteel, Bert en Ernie en Bumba. KinderTV afleveringen SesamstraatDe paginaoverzichten bevat duidelijke afleveringnamen en als je een aflevering aanklikt, verschijnt er een YouTube-video onder die razendsnel in groot scherm wordt weergegeven en vanzelf begint te spelen. Vanzelfsprekend kan je met een klik en dan op ‘Done’ terug naar het video-overzicht.

Net als de zondag besproken applicatie, is KinderTV een erg kleine app: 1,5 MB voor de gehele app, om precies te zijn. Dat betekent dat de applicatie de filmpjes live van internet haalt om ruimte op de iPhone te besparen, maar dat filmpjes kijken sneller gaat op Wi-Fi dan met een 3G-verbinding. Het betekent ook dat de app tijdens een autoreis naar het buitenland ongeschikt is als de portemonnee je lief is.

Downloaden: KinderTV (€0,79)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.