KinderTeevee: iPhone-app vol filmpjes voor jonge kijkers

KinderTeevee is een nieuwe iPhone- en iPad-app met YouTube-filmpjes voor kinderen. Je kan als koper meepraten over het aanbod.

KinderTeevee iOS Ernst Bobbe en RestHebben je kinderen nog niet genoeg filmpjes te kijken op de iPhone of iPad met applicaties als De Kinderkijkbuis en RTL Telekids? Dan zal je verheugd zijn dat er nog een app is verschenen die allerlei voor kinderen geschikte YouTube-filmpjes op een rij heeft gezet. In de app kunnen zo fragmenten, liedjes en afleveringen worden bekeken van onder andere Bassie & Adriaan, Nijntje, Buurman en Buurman, de Fabeltjeskrant, Dirk Scheele en Pingu.

KinderTeevee iPad iPhone programmaoverzichtAan het aanbod van series die getoond worden, kan gesleuteld worden. Ontwikkelaar KingsLane verwijst in de App Store direct door naar een Facebook-pagina waarop getoond wordt welke series toegevoegd worden, en waarop je kan meepraten over wat je in de applicatie wil terugzien. Nu is het aanbod misschien nog niet zo bijzonder ten opzichte van andere kindertelevisie-apps, maar dat kan op deze manier wellicht snel veranderen.

KinderTeevee kost 1,79 euro en daarvoor krijg je een universele app, die dus geoptimaliseerd is voor de iPhone en iPad. De applicatie werkt echter niet op de eerste generatie iPad. Het is ook niet de goedkoopste in zijn soort: de twee genoemde alternatieven in dit artikel, zijn gratis te downloaden.

Downloaden: KinderTeevee (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2013, 13:00
Categorieën Amusement, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen kinderen, televisie, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.