Kidsweek Moppen: iPhone-app met grappen en raadsels van kinderen

Kidsweek Moppen is een app die duizenden moppen van kinderen heeft verzameld en laat lezen in de applicatie voor de iPhone of iPod touch. Je kan ook zelf een mop of raadsel insturen naar de redactie van het weekblad.

Kidsweek Moppen iPhone iPod touch raadsels“Hoe heet een hond die in een vulkaan valt?” Een lavador! “Het is geel en het stinkt?” Winnie de poep! Laat het verzinnen van onschuldige moppen en raadsels maar aan kinderen over. Het nieuwsblad Kidsweek verzamelde duizenden grappen die de afgelopen jaren door lezers van het blad en de website zijn ingestuurd en voegde ze samen in een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch. Je leest er sneller doorheen dan dat je een scheurkalender doorbladert en je kan leuke moppen meteen bewaren als favoriet.

Alleen voor kinderen? Natuurlijk niet. Kidsweek Moppen is zo ingericht dat iedereen de app kan gebruiken zonder schaamte. Geen vrolijke riedeltjes, geen kleurengala dat zo van het scherm af spat dat je medepassagiers in de trein het zien. Gewoon een donkergrijze app met blauwe velletjes waar de moppen ter grootte van je scherm op staan. Favoriet je een mop, dan kleurt het blaadje groen en kan je ze in het middelste tabblad teruglezen.

Kidsweek Moppen screenshot iPhone iPod touchBehalve je eigen selectie van moppen, kan je ook bekijken wat de top 10 van moppen is in de app. Het is niet helemaal duidelijk of dat een verzameling is van meest als favoriet gemarkeerde moppen, of een keuze van de redactie, maar dat laatste is het meest wenselijk omdat het aanbod dan een beetje rouleert. Je kan er ook zelf voor zorgen dat het aantal moppen wordt uitgebreid. Middels een formulier in de app waarop je je naam en mailadres invult, kan je een eigen mop of een raadsel insturen. Die maakt vervolgens kans om terecht te komen in de app, op de website en natuurlijk in de Kidsweek zelf – waarover je in het laatste tabblad iets meer kan lezen.

Oké, nog eentje dan: “Wat eet een vegetarische kannibaal?” Groentemannen!

Downloaden: Kidsweek Moppen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 17:27
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.