iOS game-update: Pocket Trucks, Offworld, 4×4 Safari 2 Free en koopjes

Offworld is een nieuwe freemium-game voor de iPhone en iPod touch waarin je je onderdompelt in een Mass Effect-achtige wereld waarin je andere mechs strategisch bevecht. Pocket Trucks is een leuke nieuwe Trials-achtige.

GU WO Offworld ruimtegevechtsspelSfeer is een ondergeschoven kindje bij veel iPhone-games. De meeste spellen hebben wat beelden en geluiden bij elkaar verzameld en die grijpen dan wel leuk in elkaar, maar vaak beklijft het resultaat niet echt. De nieuwe gratis te downloaden game Offworld zet met heel weinig middelen wel een overtuigende sfeer neer. Met een grijs kleurenpalet, beheerste robotgevechten en rustige new-age muziek kan het fans van Mass Effect op de spelcomputers en pc best wel eens bekoren.

Offworld: mechs die door hun knieën gaan

GU WO Offworld iPhone iPod touch iPad screenshotDe nieuwe freemium-game Offworld is van Aziatische afkomst. Weet je hoe dat je eenvoudig ziet? De personen die er de show in stelen, gaan op een constant ritme door hun knieën als ze in gevechtshouding staan. Daar hebben ze geen geel of blauw haar en ellenlange zwaarden voor nodig, mechs doen het net zo goed. In Offworld vecht je met die robots en doe je eigenlijk niks anders, buiten het upgraden van de robots na dan. Op mooi getekende achtergronden ruk je aan de linkerkant van het scherm aan voor gevechten tegen de computer aan de rechterkant, en om de beurt vallen beide partijen elkaar aan. Je hebt gaandeweg het spel (en een stuk sneller met in-app aankopen natuurlijk) steeds meer keuze uit verschillende aanvallen en krachten die je tactisch kan inzetten tegen verschillende soorten tegenstanders, zoals bijvoorbeeld robots die constant in de lucht hangen. Offworld is een echte freemium-game, dus er is amper tijd gestoken in het verhaal, karakterontwikkeling en het schrijfwerk, maar toch is de sfeer van het spel heel behoorlijk door fraaie tekeningen, animaties, geluiden en vooral de kenmerkende, rustige muziek.
Downloaden: Offworld (gratis, universele app)

4×4 Safari 2 Free: jagen als een vrijbuiter

GU WO 4x4 Safari 2 Free iPhone iPod touchMooi hè, zo’n safariritje door een natuurgebied waarin je als mens opgaat tussen de oerkrachten van de natuur? Tijgers, leeuwen, neushoorns? Ja, hartstikke. En nu poffen we ze allemaal neer. Uitgever CDS heeft zich schuldig gemaakt aan nog veel meer games in het jachtgenre en dus kan je 4×4 Safari 2 Free ook krijgen in een jasje met dinosaurussen en wild dat we in onze eigen bossen tegenkomen. In 4×4 Safari 2 Free pak je je jeep in zonnige Afrikaanse gebieden op zoek naar wild. Als je daar eenmaal oog in oog mee staat, is het spelprincipe simpel: doden of gedood worden. Het spel is daarbij ernstig realistisch: het is verdraaid lastig jezelf in veiligheid te lopen in open natuurterreinen terwijl je dieren wil neerschieten met een al dan niet ingezoomd sluipschuttersgeweer. We kunnen ook zeggen dat de besturing niet al te best is. Hoe dan ook: sowieso wel geinig om een keer mee te maken hoe dat nou voelt: racen door een echt vrije omgeving op de iPhone.
Downloaden: 4×4 Safari 2 Free (gratis)

Trailer van de Dag: Pocket Trucks

GU WO Pocket Trucks iPhone iPod touch iPadGanymede is nou niet echt een uitgever die met de meest originele spelconcepten op de proppen komt, leert een kijkje in hun portfolio. De insteek lijkt meer: ‘Oh, scoren pokerspelletjes? Dan moeten we er ook maar een uitbrengen.’ Datzelfde me-too gevoel heeft Pocket Trucks ook een beetje over zich heen hangen, want het is alweer de 14.832ste flip-met-je-voertuig-op-parcoursen game op de iPhone en iPod touch. Maar waar Ganymede wél goed in is, is de afwerking van hun toevoeging aan het genre. Zo is Pocket Trucks gegoten in een lekkere vette cartoonstijl en mag je ook qua gameplay-elementen enige verrassingen verwachten in het spel. Of nou ja: eigenlijk hebben de knappe koppen van het truck-balanceerspel er een echte platformer van gemaakt. Zo zijn er luchtliften waardoor je wordt opgetild, spring je zo nu en dan tussen twee muren in en beschik je zelfs over vleugels waardoor je jezelf een zachte afsprong kan geven in de lucht. En dat zijn dan nog de saaie kanten. Pocket Trucks charmeert met dingen die je ‘overkomen’ tijdens het spelen en die in de trailer goed zichtbaar zijn: het ene moment word je achtervolgd door een verpletterende ton waar je voor moet blijven rijden, de andere keer rijd je op zo’n ton die dobbert over een bak lava. Met 38 tracks, 15 verschillende thema’s en moeilijker te tellen afwisseling, is Pocket Trucks gewoon een erg geinige Trials-achtige game.
Downloaden: Pocket Trucks (€0,79 ter introductie, universele app)

De koopjeshoek

De leukste gamesaanbiedingen voor de iPhone, iPod touch en iPad van vandaag vind je natuurlijk hier:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 19:37
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.