iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Kids vs Goblins: sprookjesachtige Nederlandse iPhone-game

Kids vs Goblins is een sprookjesachtige, nieuwe Nederlandse game voor de iPhone 4S en iPad 2. In het spel vecht je met een perfecte besturing met drie kinderen tegen fantasierijke schepsels als goblins en ogres.

Kids vs Goblins iPhone iPad gameEr is nog niet zo gek veel aan de hand als drie kinderen met hun piepjonge broertje op een mysterieus eiland belanden, maar dat verandert als Goblins toeslaan bij maanlicht en de baby wegnemen. Het drietal schrikt wakker van de huilende baby en rest maar één missie: de jongeling redden uit de klauwen van de hongerige Goblin-koning. Kids vs Goblins is een sprookjesachtige game van Nederlandse makelij. Het spel staat bol van de sfeervolle 3D-omgevingen waarin het trio het aan de stok krijgt met talloze fantasiefiguren. Het spel is alleen op de iPhone 4S en iPad 2 te spelen.

Anders dan vroeger, doet Apple niet meer zo moeilijk meer over een game of app die niet geschikt is voor oudere apparaten en firmwares. Toch zijn de vereisten van Kids vs Goblins wel erg streng: het spel is niet eens speelbaar op een iPhone 4! Zelfs als je het spel voor het eerst opstart op een iPhone 4S, wordt je verzocht alle andere applicaties te sluiten op de telefoon. Kids vs Goblins personages ontwikkelenDat deden wij niet, en het resulteerde in een paar vergeeflijke schokken in de tussenfilmpjes. Toch is het bijzonder dat een spel zoveel kracht vergt van de iPhone.

Er staat gelukkig wél wat tegenover. De debuterende studio Stolen Couch Games heeft een spel neergezet dat er prachtig sprookjesachtig uitziet en ook bijzonder goed bestuurt. Je bestuurt alledrie de kinderen op hun pad waarin ze golf na golf aan tegenstanders te verduren krijgen. Je gaat de strijd aan met goblins, ogres, spinnen en dwergen en dat doe je met tikken op de vijanden en sleepbewegingen. Kids vs Goblins gevechten iPhoneJe trekt een lijntje van een kind naar een tegenstander om diegene aan te vallen, maar je kan ook alledrie de kinderen tegelijk op een doelwit sturen door op het doelwit te tikken. Al snel krijgen de jonge strijders ook spreuken waarmee ze aanvallen en die zijn al net zo makkelijk te bedienen. Je sleept ze vanaf een balk onderin het scherm naar het doelwit om ze uit te voeren – dat is alles.

Er is aardig wat lol aan Kids vs Goblins te beleven. Er zijn 30 missies in de game verdeeld over 6 werelden, en in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, speel je het spel niet zomaar met twee vingers in de neus uit. Je maakt de gevechten behapbaarder door het ontdekken van de meest effectieve van de 60 spreuken die je in het spel kan sparen en leren. De klassiek aandoende muziek zweept de spanning tijdens de gevechten flink op.

Er zijn nogal wat games voor de iPhone waarin je hakt en vecht tegen allerlei tegenstanders waarbij de camera de actie van boven bekijkt, maar zelden spelen we dit soort games met zo’n toegankelijke, goede besturing. Een Nederlandse iPhone-game om trots op te zijn.

Downloaden: Kids vs Goblins (€2,39, universele app, alleen voor iPhone 4S en iPad 2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2012, 15:58
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen game, kinderen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.