iOS game-update: Sminis, Lightopus en Kids vs Goblins is Game van de Week

Kids vs Goblins is de Game van de Week voor de iPhone 4S en iPad 2 op iPhoneclub.nl. Het spel van Nederlandse afkomst dompelt je onder in een leuke, sfeervolle fantasiewereld waarin je met kinderen vecht tegen goblins.

GU VR Lightopus iPhone iPod touch iPad headerIn de laatste game-update van de week duiken we drie keer het diepe in. Één keer om in het gedrang van meerdere genomineerden de Game van de Week aan te wijzen. Een tweede keer omdat we diep in het water op zoek gaan naar lichtpuntjes en met onze staart al het gevaar afwenden. De derde keer omdat we… nou ja… omdat we ons best doen de schattige Sminis van hun ondergang te redden. Niet dat dat ook maar enigszins lukt…

Lichtpuntje: Lightopus

GU VR Lightopus iPhone iPod touch iPadZwemmend tussen actiespel en ontspanning is Lightopus. Een spel waarin je rondzwemt met de naam van de game, op zoek naar lichtbollen omdat een kwade geest het licht heeft gestolen. In overwegend donkerblauwe en -paarse oceanen bader je door allerlei gevaarlijke kwallen en andere bijna-vissen naar het licht en zoek je een uitweg van het gebied waar je in verkeert. Zo ga je naar het volgende gebied waar meer lichthompen – of eigenlijk gewoon sterren – wachten en ook het veld van tegenstanders weer iets uitgebreider is dan daarvoor. Lightopus dompelt je onder in donkere beelden met prachtige lichteffecten en klinkt net zo vervreemdend als het eruit ziet – maar het is niet alleen mooi spel. Het stuurt ook geinig. Je veegt met je vinger op het scherm en de Lightopus een andere kant op te vegen. Je wapens zijn de slierten die achter je hangen en dat betekent dat je tegenstanders omcirkelt om ze te pakken te nemen met je staarten. Met genoeg sterren kom je in de eindruimte, de zogenaamde Monster’s Hyve terecht. Ondertussen kan je eveneens 40 achievements verzamelen en zie je de highscores van vrienden die het ook spelen. Lightopus is echt zo’n spel waarin je even lekker kan zinken.
Downloaden: Lightopus (€2,39, universele app)

Verpletterend: Sminis

GU VR Sminis iPhone iPad iPod touch LemmingsLemmings? Ja, die liepen zo nu en dan een ravijn, maar die hadden het maar goed. Bruggetje bouwen, trap neerzetten: niks aan de hand. De Sminis, die gaan pas een lot tegemoet. Je zou het niet zo snel denken als je begint met het spel en de Sminis laat lopen door op de ingang links in beeld te tikken. Daardoor lopen ze automatisch door en vinden ze rechts (afhankelijk van het camerastandpunt) de uitgang. Niks aan de hand. Heel even. Want dan stuiten ze onderweg op pletmachines, zagen, rollende ballen en alle andere manieren om een hele snelle, ongenadige dood te sterven. De grap is dat je alle Sminis tegelijk aanstuurt. Tik op het beeld en ze beginnen te lopen, tik nog eens en ze staan allen stil. Wat denk je, wordt dat uitdagend? Welnee. Dat wordt bijna niet te doen. Toch is het concept van Sminis zo eenvoudig, dat werkelijk iedereen het kan oppakken en er verslaafd aan kan raken. Sminis kent geen overdaad aan levels (30), maar laat die wel op drie niveau’s spelen en dat is tijdrovend zat. Een leuk een übersadistisch spelletje.
Downloaden: Sminis (€0,79, universele app)

Game van de Week: Kids vs Goblins

Game van de Week iPhoneclubWe hebben het wel eens eerder gesteld bij het bekendmaken van de Game van de Week: soms moeten we er gewoon punten bij halen waarom we een spel niét aan iedereen willen aanraden. Ditmaal zijn er maar liefst vier nieuwe spellen die eraan ruiken. Coco Loco is echt de leukste Angry Birds-achtige die we in tijden hebben gespeeld, maar amper origineel. Ook Pebble Universe is een geweldig spelletje, maar hebben we toch ook al eens eerder gespeeld. Derde kandidaat: Mass Effect. Een volgens ons fijn en intensief actiespel met een intuïtieve besturing, maar getergd door vertragingen bij elke nieuwe tegenstander die geladen moet worden. Dan is er nog één goede kandidaat over: het Nederlandse Kids vs Goblins. Hoewel het alleen draait op de iPhone 4S en dan nóg met moeite, overtuigt het ons in alles. In prachtige, sfeervolle natuuromgevingen vecht je met drie kinderen tegen allerlei gespuis om je heen. Dat gebeurt niet om beurten, maar loopt zonder onderbrekingen door en is tóch geheel te behappen. Dat komt door de uitmuntende besturing waarin je lijntjes sleept van de kinderen op tegenstanders, en waarin je speciale spreuken activeert door die direct van een kind naar een doelwit te ‘lijnen’. Tevens kan je een doelwit aantikken om hem met alledrie de kinderen tegelijk aan te vallen. Hoewel het scherm van Kids vs Goblins zo nu en dan volstaat met ogres, goblins en dwergen, is de actie nog steeds goed te overzien. De dialogen mochten wel wat scherper en de muziek kon hier en daar wat minder herhalend; Kids vs Goblins is een pakkend en prachtig actiespel waarvoor je al snel valt. (Lees ook de uitgebreide impressie van eerder vandaag.)
Downloaden: Kids vs Goblins (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Kids vs Goblins, Coco Loco, Pebble Universe en Mass Effect. Wij gaan het weekeinde vooral in met nieuwe games die we nog niet hebben uitgespeeld. Wie niet zozeer bovenop de nieuwste games in de App Store hoeft te springen, kan neuzen in de leukste tijdelijk goedkope games. Zie jij een overeenkomst?

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.