iPhonECG-case leest je hartritme uit via applicatie

Op de Consumer Electronics Show 2011 in Las Vegas zal Alivecor de iPhonECG tonen, een iPhone-case met applicatie om een elektrocardiogram (ECG) van je hart te maken.

iPhonECGDat een iPhone (of iPad) ook uitermate geschikt is voor medische toepassingen bewijst de Amerikaanse firma Alivecor nog maar eens met haar nieuwe vinding: de iPhonECG, een iPhone-case om een ECG (elektrocardiogram) van de activiteit van je hart te maken. De case heeft op de achterzijde twee elektroden die je hartritme uitlezen. Dit kan zowel door de iPhone met case in de hand te houden of door het geheel op de borst te plaatsen. Een speciale applicatie geeft vervolgens de meetresultaten op de iPhone weer. De case heeft geen speciale dock connector; alle gegevens worden draadloos door de applicatie ontvangen.

Daarnaast heeft Alivecor een tweede applicatie ontwikkeld, die hetzelfde doet, maar dan in de vorm van een persoonlijke hartritme-monitor. Deze houdt voortdurend de hartslag van de patiënt bij. De applicatie kan ook dienst doen als middel om een rustiger hartslag te krijgen, bijvoorbeeld door via de oordopjes naar een relaxsessie te luisteren. De case en beide applicaties worden geïntroduceerd tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, die vanaf volgende week donderdag van start gaat. De case is geschikt voor zowel medisch geschoolden als consumenten en zal waarschijnlijk iets minder dan 100 dollar gaan kosten. Wat de apps gaan kosten is nog niet bekend.

In onderstaande video legt dokter Dave uit hoe het precies in zijn werk gaat:

Via: Engadget
Bron: MedGadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2010, 16:17
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen ecg, gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.