The Lifelapse Experiment: leg je leven vast met een iPhone

The Lifelapse Experiment is een project waarbij je belangrijke momenten in je leven kunt vastleggen.

lifelapse experimentThe Lifelapse Experiment is een nieuw Nederlands initiatief, dat als doel heeft om je leven vast te leggen. Lifelapse houdt in, dat een camera automatisch momenten uit je leven fotografeert. Bijvoorbeeld tijdens een fietstocht met vrienden in Parijs, waarbij je die mooie momenten later weer opnieuw kunt beleven. Er zijn veel meer toepassingen, zoals tijdens een concert of wanneer je op vakantie bent. Lifelapse ontstond uit een schoolproject van de minor Concepting van NHL Hogeschool, maar is inmiddels uitgegroeid tot een start-up dat zelfstandig opereert en grootse plannen heeft.

Lifelapse is een samentrekking van ‘Life’ en ‘Time-lapse’. Het team gaat in januari een iPhone-applicatie uitbrengen maar je kunt nu al inschrijven voor de betatest, zodat je op de hoogte blijft en straks kunt meedoen.

lifelapseHet idee is geïnspireerd door Steve Mann (cyborg-projecten en Telepointer) en Gordon Bell (studieobject van MyLifeBits). Bij Lifelapse gaat het er iets minder science fiction-achtig aan toe: je draagt je iPhone om je nek, bij voorkeur in een hoesje dat het bedrijf gaat uitbrengen. De LifePouch is bedoeld om je iPhone en iPod touch altijd ‘schietklaar’ te hebben, terwijl je met je dagelijkse leven bezig bent. In januari komt er een Lifelaps-app voor de iPhone en iPod touch, die elke 30 seconden een foto maakt en dat samenvoegt tot een lifelapse. Daarnaast komt er een webapplicatie zodat je je Lifelapse-momenten kunt delen met vrienden. Ook kun je daar bepaalde momenten als video bewaren of terugzien wat je op een bepaald moment aan het doen was.

Mensen die mee willen doen aan The Lifelapse Experiment bepalen natuurlijk helemaal zelf wat ze wel en niet van hun leven willen vastleggen. Je kunt ervoor kiezen om alleen bijzondere momenten, zoals een feest of een huwelijksaanzoek te lifelapsen. Wil je meedoen, dan staat het betaprogramma nu open voor een select groepje mensen die het alvast willen proberen.

Meer informatie en de inschrijfknop voor het betaprogramma vind je op www.thelifelapseexperiment.com.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2010, 10:55
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen lifelapse, project

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.