iPhone-scherm livestreamen met Reflection en Google Hangout

Het programma Reflection kan in combinatie met Google Hangout gebruikt worden om het scherm van je iPhone te livestreamen.

Google Hangout ReflectionHet programma Reflection laat je het scherm van je iPhone of iPad bekijken en opnemen op je Mac of Windows-computer. Matt Galligan bedacht zich nog een handige functie voor het tooltje: combineer je Reflection met Google Hangout, dan kun je het scherm van je iPhone live online streamen. Op deze manier kunnen anderen live met je meekijken terwijl je een app gebruikt of een spelletje speelt.

Galligan legt op zijn blog uitgebreid uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Een korte stappenversie vind je hieronder. Let wel op dat je iPhone of iPad AirPlay Mirroring moet ondersteunen. Dit is alleen het geval bij de iPhone 4S, iPad 2 en derde generatie iPad.

  1. Download en start Reflection
  2. Activeer AirPlay Mirroring op de iPhone
  3. Kies de Mac of Windows-computer met Reflection
  4. Start een Google Hangout
  5. Druk in de Google Hangout op ‘Screenshare’
  6. Selecteer Reflection

Hoewel andere livestream-diensten ook in combinatie met Reflection te gebruiken zijn om het iPhone-scherm online uit te zenden, is Google Hangout waarschijnlijk de makkelijkste methode. Google’s sociale netwerk laat je namelijk specifiek het scherm van één bepaald programma in de hangout tonen. Wil je liever je scherm met één of een paar personen delen, dan kun je ook van een soortgelijke schermdeelmodus gebruikmaken in Skype of Messages.app.

Via iPhone-ticker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 17:30
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.