Nieuwe interactieve IKEA-app voor tablet en smartphone vandaag gepresenteerd

De nieuwe IKEA-app werd vandaag aan de pers getoond. De catalogus bevat interactieve content, die je met een smartphone of tablet kunt bekijken.

ikea appIKEA organiseerde vandaag een persdag om de nieuwe IKEA Catalogus 2013 te vieren, maar eigenlijk was de app al wat eerder bijgewerkt. Zoals je op iPhoneclub hebt kunnen lezen is de IKEA-gids voor het eerst voorzien van allerlei digitale extra’s. Met augmented reality kun je deuren van kasten openen, de stijl van een kamer veranderen en verder kijken dan de informatie die alleen op de foto zichtbaar is. Je kunt ook foto’s van IKEA-designers bekijken en interviews met ze doorlezen. Kamers veranderen van stijl, zodra je door de camera van je iPhone of iPad naar de pagina’s van de gedrukte gids kijkt.

Daarvan vallen er de komende weken 212 miljoen exemplaren op de deurmat, wereldwijd. Pagina’s met extra content zijn te herkennen aan een telefoonsymbool in de rechterbovenhoek. Maar je kunt de IKEA-app natuurlijk ook gewoon gebruiken om onderuitgezakt op de bank door de gids te bladeren, met een iPad op schoot.

Na de installatie van de app geef je aan welke landenversie van de catalogus je wilt installeren. De app downloadt daarna de volledige versie in een paar seconden (als je op een Wi-Fi-netwerk zit). In de iPad-versie van de catalogus zijn de augmented reality-functies niet aanwezig, maar kun je gewoon op een knop of pijltje drukken om de extra content te zien.

Downloaden: IKEA Catalogus (gratis)

ikea persdag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 18:12
Categorie Lifestyle
Onderwerpen catalogus, meubel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.