iPhone-applicatie bij kinderboekenweekgeschenk Mees Kees

De kinderboekenweek heeft dit jaar een iPhone-applicatie die aansluit bij het geschenk van dit jaar: Mees Kees. De gratis app bevat onder meer verhalen, een lied en galgje.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Mees Kees 2010Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar krijgt een eigen iPhone-applicatie. Van 6 t/m 16 oktober geven boekhandels gratis het boek ‘Mees Kees – In de gloria‘ van schrijfster Mirjam Oldenhave weg. De iPhone-applicatie Mees Kees 2010 sluit aan bij het boek en is nu al gratis te downloaden vanuit de App Store. Het boek en de applicatie gaan over Mees Kees, een stagiair die als leraar op geheel eigen wijze les geeft in groep 6B. De applicatie bevat een aantal korte verhalen en een lied. Kinderen maken kennis met de leerlingen uit de klas door in het menu met de iPhone te schudden. Ook zit er een spelletje in de applicatie: galgje.


De applicatie biedt verder wat meer informatie over de boeken van Mees Kees en schrijfster Mirjan Oldenhave. Zo kun je zien waar ze de komende tijd optreedt en is er de mogelijkheid om haar een vraag te mailen. Ook is er veel aandacht besteed aan het geluid in de applicatie, zo stellen alle kinderen uit de klas zich voor in het menu.

De applicatie is vormgegeven door Rick de Haas. Hij maakte ook alle tekeningen voor de boeken.

Downloaden: Mees Kees 2010 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.