NRC brengt ‘In Beeld’ naar de iPad met gratis app

NRC heeft vandaag een gratis applicatie uitgebracht die het onderdeel 'In Beeld' naar de iPad brengt. In Beeld probeert belangrijke nieuwsgebeurtenissen in kenmerkende foto's samen te vatten.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

In Beeld toont fotoseries van nieuwsgebeurtenissenIn Beeld is het onderdeel van NRC.nl, waarmee de krant in meerdere kenmerkende foto’s belangrijke nieuwsgebeurtenissen probeert samen te vatten. Vanaf vandaag kun je deze foto’s ook bekijken in de gelijknamige gratis iPad-applicatie. De fotoredacteuren van NRC Handelsblad en nrc.next selecteren minimaal één keer per dag een nieuwe serie foto’s (5 tot 25 foto’s) speciaal voor de app. Het gaat in de eerste plaats om werk van Nederlandse nieuwsfotografen, maar ook foto’s van buitenlandse fotografen worden gepubliceerd.

In de applicatie staan natuurlijk de foto’s centraal, die elke keer dat je de app opstart worden ververst. Je kunt vanuit de applicatie foto’s per e-mail versturen en delen via Facebook, Twitter of Tumblr. Daarnaast kun je ze opslaan in je eigen fotoalbum op je iPad. Door een veegbeweging naar rechts kun je meerdere foto’s in een fotoserie weergeven. De middelste knop rechts bovenin toont een korte beschrijving bij elke foto. Met de knop helemaal rechts heb je de keuze uit andere fotoseries. Meer over ‘In Beeld’ lees je in de bijbehorende blogpost van chef-redacteur Ernst-Jan Pfauth: Nrc.nl presenteert foto-app voor de iPad.

Downloaden: In beeld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2011, 17:18
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.