iOS game-update: The Bard’s Tale, Infinity Blade 2, Monkey Lab en koopjes

De actie-RPG The Bard's Tale komt naar de iPhone, iPod touch en iPad. Ook Infinity Blade 2 komt er snel aan, bewijst een nieuwe trailer. Ondertussen kunnen we ons vermaken met Monkey Lab en veel koopjes.

GU WO Monkey Lab iPhone iPod touch header“Baaaaby monkey, baby monkey, going backwards on a pig baby monkey… baaaaby monkey, baaa…” O, was u er al? Dan onderbreken we dit uiterst verslavende riedeltje van een tijdelijk gratis game voor de iPhone en iPod touch terstond voor de volgende dienstmededeling: met Thanksgiving en Black Friday in het vooruitzicht zijn er ook vandaag weer enorm veel stevige gamekoopjes. Onder andere FIFA 12 en Real Racing 2 zijn tijdelijk goedkoper!

Weer nieuwe trailer Infinity Blade 2

We roepen hem maar niet tot Trailer van de Dag uit, want met die eer ging de vorige trailer van Infinity Blade 2 er maandag ook al vandoor. In de laatste video van de ontwijk-de-aanvallen-en-hak-keihard-terug-actiegame, lag de nadruk nog erg op het verhaal. Nu vertelt een handvol ontwerpers van ontwikkelaar Chair en uitgever Epic over de visuele pracht die het spel te bieden zal hebben als het op 1 december verschijnt. Het spel wordt qua uiterlijk geoptimaliseerd voor de iPhone 4S en iPad 2 en dat wordt in deze trailer nog maar even benadrukt. Zonnestralen vallen naar binnen in een desolate hal en bundels van dezelfde licht- en warmtebron glijden langs het harnas van je tegenstanders en omliggende gebouwen recht je beeld in. Sint, doet u ook aan apps in de schoen?

Labaratoriumrattenapen: Monkey Lab

GU WO Monkey Lab screenshotTerwijl het themaliedje van een ouder iPhone-spelletje met een aap (pas op!) al een halve week door onze hoofden zingt, is er nu weer een nieuwe apengame voor de iPhone en iPod touch verschenen die een grijns op je gezicht kan toveren. En als je niet oplet, kan je er ook wel eens je haar door verliezen. Want wát een venijnig puzzelspelletje is dit! Twee vertederende aapjes zijn het slachtoffer geworden van een mislukt experiment waardoor hun hersens met elkaar verweven zijn. Daardoor reageren ze nu precies tegelijk hetzelfde op je reacties en inderdaad… speel je met twee primaten tegelijk. Hun doel is natuurlijk uit het lab te ontsnappen. Maar ja, ze stuiten al vanaf het eerste level op ongelijke routes en dat is lastig, want ze moeten op hetzelfde moment op hun eigen eindstip staan. Dit spelletje is een hersenbreker met in totaal 20 levels, maar in de gratis download mag je er slechts 5 spelen voordat de ontwikkelaar zijn handje ophoudt. In de eerste uitdagingen is het al even kijken hoe een puzzel in elkaar steekt, maar het duurt niet lang voordat ze elkaar helpen met schakelaars en op verhogingen moeten springen. Zeiden we elkaar? Jezelf, bedoelen we natuurlijk. (Oh en trouwens, het apenspel van het liedje is nu ook gratis – we hebben Baby Monkey opgenomen in de koopjeshoek).
Downloaden: Monkey Lab (gratis)

Trailer van de Dag: The Bard’s Tale

In 2004 deed The Bard’s Tale de pc, Xbox en PlayStation 2 aan. Het was een vlotte actie-RPG die achteraf gezien een beetje klungelig in elkar stak, maar wel erg grappig was. Net als het actie-avonturenspel Fara op de iPhone, neemt The Bard’s Tale het genre van fantasie- en rollenspellen op de hak. De hoofdpersoon zuipt zich liever klem dan dat hij de wereld redt, maar dat is natuurlijk wel het avontuur waar hij al snel in belandt. Door missies te vervullen, items te verzamelen en je specialiteiten gaandeweg op te waarderen, word je steeds sterker en veelzijdiger in het spel. Dat is zoals in elke RPG eigenlijk. Alleen gooit de hoofdpersoon van de game van InXile Entertainment er hier de ene na de andere lousy oneliner uit. Het is eigenlijk een vraagteken waarom het spel de omgevingen inkleurt met zo’n serieus kleurenpalet, terwijl de rest van het spel steevast komisch is bedoeld. Nou ja. The Bard’s Tale komt naar de iPhone, iPod touch en iPad en dat is vermoedelijk best het proosten waard.

De koopjeshoek

Thanksgiving ligt op de loer en de dag daarna is het dé uitverkoopdag in de Verenigde Staten, dus het is de hele week al druk met goede aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch. Dit is onze selectie leukste kortingen van vandaag. Overigens brachten we eerder vandaag al een lijstje aanbiedingen van Sega-games.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 20:06
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, infinity blade, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.