Fondu: recenseer restaurants en zie suggesties van anderen

Fondu is een nieuwe iPhone-app waarmee je restaurants en eettenten kan beoordelen. Je leest ook de recensies van andere gebruikers en vrienden en ziet een waardering van 1 tot 4 klaverbladen.

Fondu restaurants recenseren iPhone iPod touchZo langzaam aan zijn er meer manieren op de iPhone om restaurants te recenseren, dan dat er restaurants zijn. Oké, dat is misschien een lichte overdrijving, maar na Yelp, IENS, Foursquare en het recent uitgebrachte Oink is er nu alweer een nieuwe iPhone-app waarmee je aan de hele wereld kan laten zien welke eettent de moeite waard is en waarom. Het bijzondere aan Fondu is dat beoordelingen van jou en anderen terecht komen in de Feed met nieuwste recensies.

Door de opzet gedraagt Fondu zich meer als een sociaal netwerk dan de andere genoemde diensten. De recensies van vrienden spelen eigenlijk een voornamere rol dan beoordeelde restaurants in de buurt. Je kan wel op recensies in je omgeving kijken, maar kan de zoekcriteria daarbij niet veranderen. Misschien dat er later nog een uitgebreide zoekfunctie komt als er meer restaurants zijn beoordeeld.

Tot dusver biedt Fondu ogenschijnlijk niet zoveel meerwaarde ten opzichte van Foursquare, waarin je eetgelegenheden ook kan beschrijven en waarmee je eenvoudig in de omgeving kan zoeken. Fondu heeft ook zijn voordelen: je kan altijd en overal een recensie van een eettent schrijven en hoeft er nergens voor in te checken. Bovendien kan je een beoordeling van één tot en met vier klaverbladen uitreiken én je kan je zegje (helaas enkel als reactie en niet als tip) doorplaatsen naar Foursquare zodat de beoordeling ook daar binnensluipt. Behalve Foursquare kan je recensies ook aankondigen en delen op Twitter en Facebook. Een beoordeling mag maximaal 175 tekens lang zijn. Nadien kan er door anderen op gereageerd en ‘geproost’ worden. De populairste recensies verschijnen in het tabblad Popular. Daar staat de naam van een tent gecombineerd met de locatie ergens op de wereld en lees je met één druk de volledige beoordeling, reacties en ‘cheers’.

Voor de database van restaurants maakt Fondu gebruik van de locaties die reeds in Foursquare zijn aangemaakt. Helaas heb je die dienst ook nodig om een nieuwe locatie aan te maken. Dat betekent dat de ondersteuning van eettentjes in steden en toeristische plekken grofweg veel beter zal zijn dan die van kleine dorpen. Ook op andere vlakken laat Fondu punten liggen. Zo kun je een recensie niet verfraaien met een foto, kan je niet aangeven wat je hebt betaald voor je gerecht en kan Fondu dus niet uitgebreid op eetgelegenheden in de buurt zoeken. Het is weliswaar leuk om te zien waar vrienden en bekenden (toevoegbaar via de sociale netwerken) hebben gegeten, maar Fondu heeft nog veel meer potentie om te vervullen.

Downloaden: Fondu (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 21:01
Categorieën Reizen, Sociaal netwerken
Onderwerpen recenseren, restaurant, sociale media, voeding, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.